tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης στο Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας

Στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης του Δημοτικού Ιατρείου και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καπνίσματος 31 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας, δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης για το γενικό πληθυσμό του Δήμου Βέροιας και ιδιαίτερα σε καπνιστές ή πρώην καπνιστές, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο γιατρό  του Δημοτικού Ιατρείου κ. Χρήστο Κούτρα. Τις σπιρομετρήσεις πραγματοποίησαν εθελοντικά οι πνευμονολόγοι κα. Σοφία Κουπίδου, κα Ευαγγελία Νούση και κ. Στέργιο Νταούτη.

Η όλη δράση είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Πνευμονολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.  Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δημοτικού Ιατρείου. Από τα άτομα που εξετάστηκαν το 50% βρέθηκαν να πάσχουν από ήπιο πρόβλημα Χ.Α.Π. (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια) και ένα περιστατικό με σοβαρό άσθμα. Δόθηκαν οδηγίες από τους γιατρούς στους εξεταζόμενους για λήψη φαρμακευτικής αγωγής και ιατρικής παρακολούθησης. Επίσης δόθηκαν ενημερωτικά έντυπα για τη Χ.Α.Π. και συμπληρώθηκαν ερωτηματολόγια για τις συνήθειες των καπνιστών.

Η σπιρομέτρηση είναι μία εξέταση που έγινε στο Δημοτικό Ιατρείο για δεύτερη φορά με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη σημαντικότητα της διακοπής του καπνίσματος, διότι θεωρείται η κύρια αιτία της Χ.Α.Π., η οποία το 2020 θα είναι η Τρίτη αιτία θανάτου.
Συνέχεια της δράσης αυτής είναι πολύ σύντομα η δημιουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος.
 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69