tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ποια σχολεία θα συμμετάσχουν στο σχέδιο προώθησης κατανάλωσης φρούτων

  

Το «Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία» για το σχολικό έτος 2014−2015 προϋπολογισμού ύψους 4.483.600,00 ευρώ περίπου, θα εφαρμοστεί σε μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Τα προϊόντα που δύναται να διατεθούν στα σχολεία είναι: μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, ντομάτα τύπου cherry, αγγουράκια, φυσικός χυμός πορτοκάλι, φυσικός χυμός ροδάκινο, φρουτοσαλάτα σε φυσικό χυμό φρούτου.

Όλα τα προϊόντα εμπεριέχονται σε ατομική συσκευασία με κατάλληλο για τρόφιμο περιέκτη και έτοιμα προς άμεση κατανάλωση.

Η επιλογή των προϊόντων που διανέμονται κάθε φορά γίνεται με βάση την εποχικότητα και τη διαθεσιμότητά τους κατά τη χρονική περίοδο υλοποίησης του σχεδίου.

Με την διανομή φρούτων προβλέπονται ενδεικτικά συνοδευτικά μέτρα όπως:

1. Διοργάνωση μαθημάτων γευσιγνωσίας, διοργάνωση και διατήρηση μαθημάτων κηπουρικής, διοργάνωση επισκέψεων σε αγροκτήματα και παρόμοιες δραστηριότητες με σκοπό να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τη γεωργία, όπως:

1.1 Επισκέψεις των μαθητών σε αγροκτήματα για να γνωρίσουν τον τρόπο καλλιέργειας και παραγωγής των φρούτων και λαχανικών.

1.2 Δημιουργία σχολικών κήπων.

2. Μέτρα που αποσκοπούν στην εκπαίδευση των παιδιών σχετικά με τη γεωργία, τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες και τα περιβαλλοντικά θέματα που συνδέο− νται με την παραγωγή, τη διανομή και την κατανάλωση οπωροκηπευτικών, όπως:

2.1 Οργάνωση θεατρικών παραστάσεων.

2.2 Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για παιδιά, γονείς και δασκάλους.

2.3 Διοργάνωση διαγωνισμών μαγειρικής με τη συμμετοχή των παιδιών.

3. Μέτρα που αποβλέπουν στη στήριξη της διανομής προϊόντων και συνάδουν με τους στόχους του σχεδίου για την προώθηση της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία.

Η υλοποίηση του «Σχεδίου προώθησης φρούτων στα σχολεία» πραγματοποιείται με ευθύνη των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69