tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βέροια: δωρεάν εμβολιασμός για παιδιά άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών

emvoliasmos ap

Την Τετάρτη 21/10/15 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Βέροιας δωρεάν εμβολιασμός για τα παιδιά των άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών του διευρυμένου Δήμου Βέροιας, με βάση το εθνικό πρόγραμμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη συνεργασία της Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ στο Πρόγραμμα Εμβολιάζουμε στο οποίο εθελοντές γιατροί πραγματοποιούν δωρεάν εμβολιασμούς παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών σε πολλά μέρη της Ελλάδας, με εμβόλια που παρέχει η ανωτέρω Μ.Κ.Ο.

Η καταγραφή των παιδιών που εμβολιάζονται είχε ξεκινήσει από το Δημοτικό Ιατρείο.

"Ο απολογισμός της σημερινής ημέρας είναι: προσκλήθηκαν 64 παιδιά κι εμβολιάστηκαν 45 παιδιά. Διατέθηκαν συνολικά 86 εμβόλια από τη Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Δεν ήρθαν αν και είχαν ενημερωθεί: 13 παιδιά, λόγω ασθένειας ή αμέλειας. Επίσης δεν προσκλήθηκαν 4 παιδιά, λόγω έλλειψης εμβολίων. Ο εμβολιασμός των ωφελούμενων παιδιών, που δεν προσήλθαν θα γίνει την επόμενη φορά μαζί με τα καινούρια παιδιά που θα προκύψουν. Από τα παιδιά που εμβολιάστηκαν σήμερα, τα 14 ήταν από ανασφάλιστες οικογένειες που προσήλθαν στο Δημοτικό Ιατρείο για πρώτη φορά.
Η εκστρατεία του εμβολιασμού συνεχίζεται ως δράση του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας, γι' αυτό καλούμε τις οικογένειες που είναι ανασφάλιστες ή έχουν βιβλιάριο απορίας, ή τους φορείς που γνωρίζουν τέτοιες περιπτώσεις (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία κλπ), να απευθύνονται στο Δημοτικό Ιατρείο, ώστε να συμμετάσχουν στον επό-μενο εμβολιασμό που θα πραγματοποιηθεί περίπου τον Δεκέμβριο του 2015.

Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία τα μέλη της Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος του προγράμματος <<Εμβολιάζουμε παιδιά ανασφάλιστα όχι απροστάτευτα>>, κ. Βίκη Κουτσογιαννοπούλου και την κ. Ειρήνη Πανάγου, του διοικητικού τμήματος, την κ. Σταυρούλα Παπαχατζή και την κ. Μαρία Αραμπατζή εθελόντριες παιδίατροι του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας, την κ. Δέσποινα Σαμουρκασίδου ειδικευόμενη παιδίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, καθώς και το προσωπικό του Δημοτικού Ιατρείου Δήμητρα Ασμανίδου Ψυχολόγος, Θεοδοσία Γατουρτζίδου Κοινωνική Λειτουργός, Δέσποινα Κοντογιαννίδου Κλητήρας-Οδηγός, Μιχάλης Κότσυβας Βοηθός Φαρμακοποιού, Βσιλική Τσανασίδου Λογοθεραπεύτρια, Ελένη Χριστουδούλου Υπεύθυνη Καθαριότητας και Σοφία Γούτα Κοινωνική Λειτουργός του Δημοτικού Ιατρείου, η οποία είχε το συντονισμό του όλου προγράμματος" αναφέρει η ανακοίνωση.

Η όλη ενέργεια έτυχε τη στήριξη του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ.ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας- Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας & Εθελοντισμού κ. Θεόφιλου Κορωνά και του Δημάρχου Βέροιας, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, οι οποίοι παρευρέθησαν στον δωρεάν εμβολιασμό.

Ο κ. Βοργιαζίδης ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές καθώς και τα μέλη της Μ.Κ.Ο Αποστολή Άνθρωπος που συνέβαλαν στην υλοποίηση και την επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης, τονίζοντας το πόσο σημαντική είναι η εθελοντική υπηρεσία που προσφέρουν σε μια περίοδο κατά την οποία ο αριθμός εκείνων που την έχουν ανάγκη διαρκώς μεγαλώνει.

Από την πλευρά του ο κ. Κορωνάς, ευχαρίστησε ολόθερμα τα άτομα που συμμετείχαν στην οργάνωση και την υλοποίηση της δράσης, τα μέλη της Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος, τους εθελοντές γιατρούς και εξέφρασε την επιθυμία για τη συνέχιση του προγράμματος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69