tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

O Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κούκος Σωτήριος συμμετείχε σε επιστημονική συνάντηση στα Ιωάννινα

Στις 19 Σεπτεμβρίου στην πόλη των Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή  η “6η Επιστημονική Συνάντηση του Τμήματος Ανδρολογίας & Υπογονιμότητας (ΑΝΔΡ.ΥΠΟ) της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας”. 

Ο Βεροιώτης Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κούκος Σωτήριος ,ενεργό μέλλος της εταιρίας για αρκετά χρόνια, στην προσκεκλημένη διάλεξη που έδωσε για ακόμη μία φορά μαγνήτισε το κοινό με την γλαφυρή αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία του. Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου τον προσκάλεσε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν το σεξ με χάδια και φιλιά αρκούν να φέρουν το παιδί.

Ο συντοπίτης μας γιατρός βασιζόμενος στις μελέτες της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην οποία ανήκει, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Tottori  της Ιαπωνίας τεκμηρίωσε με επιστημονικό τρόπο την απάντηση του. Η έντονη σεξουαλική διέγερση, η παρατεταμένη ηδονή και η μεγαλύτερη διάρκεια του σεξουαλικού παιχνιδιού αυξάνουν τις ποσοτικές και ποιοτικές παραμέτρους του σπέρματος, ενισχύοντας την  φιλοσοφική θεωρία του “Σπερματικού Ανταγωνισμού” των ζώων.

Όπως αποδεδείχθηκε, η προσαρμογή αυτή του εκσπερματίσματος δεν οφείλετε σε μεταβολές στο ορμονικό προφίλ του άνδρα κατά την εκσπερμάτιση, αλλά σε αύξηση της εκκριτικής λειτουργίας του προστάτη αδένα. Η κλινική σημασία όλων αυτών βρίσκει εφαρμογή στην διαχείριση των υπογόνιμων ανδρών που καταφεύγουν αναγκαστικά στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Έτσι σε άνδρες με πρόβλημα στο σπέρμα (ολιγο-ασθενο-τερατοσπερμικοί) βελτιώνοντας του τρόπου συλλογής του σπέρματος μπορούμε να συλλέξουμε σπέρμα καλύτερης ποιότητας αυξάνοντας έτσι το ποσοστό επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ιδιαίτερη βοήθεια θα μπορούσαν να βρουν οι κρυπτοαζωοσπερμικοί άνδρες, δηλαδή αυτοί που δεν έχουν πάντα σπερματοζωάρια στο εκσπερμάτισμα ώστε να τα χρησιμοποιήσουν για εξωσωματική γονιμοποίηση. Αυτοί οι άνδρες θα μπορούν να εμφανίσουν σπερματοζωάρια ή να αυξήσουν την συγκέντρωσή τους στο εκσπερμάτισμα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να υποβληθούν σε χειρουργείο θεραπευτικής βιοψίας όρχεως, για την ανάκτηση σπερματικών κυττάρων από τον όρχι (TESE & MicroTESE).

Ο ομιλητής κλίνοντας την παρουσίασή του επισήμανε τo ρόλο της καλής σεξουαλικής ζωής στην εκκριτική λειτουργία του προστάτη και στην καλύτερη ποιότητα του σπέρματος τονίζοντας πως ο προστάτης δεν είναι ένα όργανο ούρησης, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά ένα όργανο αναπαραγωγής.

Οπότε, Good Sex… Happy Prostate…  Perfect Sperm!!!

 

ΚΟΥΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ MD, FEBU, Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος
Μητροπόλεως  54, Βέροια
Τηλ. 2331300536, 6978898038

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69