tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στον αέρα η λειτουργία κλινικών του Νοσοκομείου Βέροιας - Πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων

petridis dimarxos

Πρόβλημα λειτουργία στο Νοσοκομείο Βέροιας κατήγγειλαν γιατροί του Νοσοκομείου Βέροιας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα ανέδειξαν το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Βέροιας και ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να πιέσει για την κάλυψη των κενών.

"Το Νοσοκομείο παραπαίει. Βασικές ειδικότητες λείπουν. Διάφορες πολιτικές σκοπιμότητες από τους βουλευτές του νομού, προσπαθούν να μην επωμισθούν τις ευθύνες. Υπάρχουν λύσεις που μπορούν να δοθούν. Βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη αναισθησιολόγου. Το νοσοκομείο λειτουργεί μόνο με δυο αναισθησιολόγους. Οι ασθενείς δεν τους βλέπουν αλλά η παρουσία τους είναι σημαντική. Είναι απάνθρωπη η 15μερη εφημερία των δυο αναισθησιολόγων για να βγει ο μήνας. Λύση προσπάθησε να δώσει η κ. Μπούρτσου αλλά απευθύνεται σε κλειστές πόρτες. Προβλήματα υπάρχουν και στην μαιευτική και στην ουρολογική κλινική. Ο χειρουργικός τομέας όμως είναι η καρδιά του νοσοκομείου και πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να την κρατήσουμε ανοιχτή. Το νοσοκομείο της Βέροιας είναι άριστα εξοπλισμένο αλλά δεν έχει γιατρούς. Το νοσοκομείο της Νάουσας δεν μπορεί να σηκώσει το νομό. Στη Νάουσα έχει τρεις αναισθησιολόγους" είπε ο κ. Πετρίδης και σημείωσε ότι όταν ο αναισθησιολόγος συνοδεύει ένα περιστατικό που μεταφέρεται το νοσοκομείο μένει χωρίς γιατρό. Ο κ. Πετρίδης πρότεινε ως άμεση λύση την πρόσληψη δυο επικουρικών γιατρών για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες.

«Υπάρχει μεγάλη αγωνία από εμάς γι αυτό ήρθαμε εδώ. Πρέπει να διοριστούν γιατροί. Με επικουρικούς γιατρούς δεν λύνονται αυτά τα ζητήματα. Έχουμε δυο νοσοκομεία αλλά δυο κουτσά άλογα δεν μπορούν να τρέξουν. Πρέπει να δούμε τις ανάγκες της κοινωνίας και της ανάγκες του νοσοκομείου» είπε ο κ. Παπαζήσης.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης είπε: "Η λειτουργία καταρρέει. Ή θα πρέπει να κλείσει το ένα από τα δυο νοσοκομεία, ή οι γιατροί του ενός να πάνε στο άλλο ή να γίνεται εναλλάξ η εφημερία".

Ο δημοτικός σύμβουλος και διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Χρήστος Κούτρας πρότεινε οι τρεις δήμαρχοι του νομού και ο αντιπεριφερειάρχης να επισκεφθούν τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας και αν δεν προκύψει λύση να γίνει επαφή με το νέο Υπουργό Υγείας.

Η αναισθησιολόγος Μαρία Μιχαηλίδου περιέγραψε το μέγεθος του προβλήματος, κρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και τόνισε ότι πρέπει να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας. Για τον μήνα Οκτώβριο τόνισε ότι θα πρέπει να συνεφημερεύοσυν τα δυο νοσοκομεία της Ημαθίας.

Ο δήμαρχος Βέροιας στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι η 3η ΥΠΕ γνωρίζει το θέμα και πρόσθεσε ότι ακόμη και αύριο μπορεί να επισκευθεί τον κ. Κύρκο και στην συνέχεια το νέο Υπουργό Υγείας. "Δεν ξέρω όμως αν θα αποδώσει. Η 3η ΥΠΕ γνωρίζει το θέμα αλλά δεν δίνει λύση. Είμαι στην διάθεση του γιατρών του Νοσοκομείου".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69