tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκπέμπει SOS η εξέταση της ψηφιακής μαστογραφίας

mastografia

Από μία ηλικία και μετά η γυναίκα οφείλει, αν σέβεται και αγαπά τον εαυτό της, να πραγματοποιεί σε ετήσια βάση την εξέταση της ψηφιακής μαστογραφίας. Μπορεί στο άκουσμα της λέξης να δημιουργείται φόβος, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις η έγκαιρη διάγνωση και τα αξιόπιστα αποτελέσματα, αποδεικνύονται σωτήρια για μία γυναίκα, ειδικά αν έχει ιστορικό ανάλογο από τις προηγούμενες γυναικείες γενιές.

Η ψηφιακή μαστογραφία διεξάγεται πια σε όλα τα αναγνωρισμένα νοσοκομεία, εξασφαλίζοντας μάλιστα σε τακτά χρονικά διαστήματα πολλές καινοτομίες, οι οποίες σιγουρεύουν τα αποτελέσματα και ανοίγουν ένα καινούργιο μέλλον στην ιατρική κοινότητα.

Χωρίς οικογενειακό ιστορικό,μία γυναίκα πρέπει να κάνει την πρώτη της εξέταση σε ηλικία 35-40 χρόνων το πολύ. Αν στις προηγούμενες γενιές είχε διαπιστωθεί ο καρκίνος του μαστού σε πολλές γυναίκες που το γενεαλογικό δέντρο χτυπάει κόκκινο, τότε η εξέταση της ακτινογραφίας μαστού πρέπει να γίνει τουλάχιστον 10 χρόνια πριν.

Παρόλα αυτά μία μεγάλη μερίδα, ανησυχεί με το βεβαρημένο παρελθόν και θέλει η εξέταση να διεξαχθεί νωρίτερα. Σε αυτήν την περίπτωση ένα υπερηχογράφημα είναι υπέρ-αρκετό για να φανούν κάποια πρώιμα σημάδια.

Γιατί απαγορεύεται σε μικρή ηλικία;

  • Η διάγνωση δεν μπορεί να γίνει με ευκολία καθώς στην μικρή ηλικία υπάρχει ακόμα μεγάλη πυκνότητα στον αδένα του στήθους.

  • Εάν δεν υπάρχει πραγματικά σοβαρός λόγος, η μαστογραφία θα δώσει υπερβολική ενέργεια σε ένα στήθος το οποίο στην ουσία δεν έχει ολοκληρωθεί εντελώς. Αν στο απλό υπερηχογράφημα φανεί κάτι, τότε εννοείται ότι η κοπέλα υποβάλλεται στην εξέταση κανονικά.

Η εξέταση συνίσταται γύρω στην 4η μέρα του κύκλου. Ο λόγος είναι ότι ο μαστός και οι αδένες του είναι πρησμένοι με αποτέλεσμα η διάγνωση να είναι ψευδής.

Εάν είναι η πρώτη σας φορά στην ψηφιακή μαστογραφία…

…θα πρέπει να ξέρετε ότι πρόκειται για μία ανώδυνη εξέταση, στην διάρκεια της οποίας η μόνη ενόχληση που θα υπάρξει είναι μία ελαφριά πίεση στον μαστό προκειμένου η εξέταση να είναι σαφής.

karkinos-mastou-gynaikes

Μην σκέφτεστε εκείνη την ώρα την ενέργεια που δέχεται το στήθος σας, διότι ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου είναι μεγαλύτερος από την μικρή ποσότητα της ακτινοβολίας που βγάζει το μηχάνημα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα sakarellos.gr και αντλήστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ψηφιακή μαστογραφία και την διαδικασία εξέτασης.  

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69