tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μειώσεις έως 50% στις τιμές φαρμάκων θα φέρει το νέο μνημόνιο

farmaka3

Μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων αναμένεται να φέρει η εφαρμογή του σχεδίου που έστειλε η κυβέρνηση στους θεσμούς.

Συγκεκριμένα, ως πρώτο βήμα προβλέπεται οριζόντια μείωση κατά 50% της τιμής για όλα τα φάρμακα των οποίων έχει λήξει η πατέντα, ενώ και η τιμή των γενόσημων σχεδιάζεται να πέσει στο 32,5% της τιμής που έχει το πρωτότυπο φάρμακο. Αυτό θα ισχύσει για όλα τα φάρμακα που έχουν κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά από το 2012 και μετά.

Επιπλέον, προβλέπεται η ολική επαναφορά της συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας χωρίς εξαιρέσεις. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό ο υπουργός Υγείας είχε επαναφέρει τη συνταγογράφηση και της εμπορικής ονομασίας όταν αφορούσε τα γενόσημα φάρμακα και τα φάρμακα για τους χρόνιους ασθενείς.

Στο σχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση περιλαμβάνεται η πρόθεσή της να μειώσει ουσιαστικά τις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων, ώστε τα έξοδα να ανταποκρίνονται στους κλειστούς προϋπολογισμούς που υπάρχουν ήδη και να μην υπάρχει υπέρβασή τους (clawback). Σχεδιάζεται, επίσης, η είσπραξη όλου του clawback του 2014 από ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και φαρμακευτικές εταιρείες, με ταυτόχρονη επέκταση και αύξησή του το 2015 και το 2016.

Τέλος, δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στο καθεστώς που ισχύει σήμερα για την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, καθώς αναφέρεται ξεκάθαρα ότι αυτά θα εξαιρεθούν από την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.

www.ethnos.gr 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69