tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Περιοδεία του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους σε Βέροια και Νάουσα: Προτεραιότητα η ενίσχυση των Νοσοκομείων της περιοχής

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους πραγματοποίησε περιοδεία σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Πε.) Δημήτρη Τσαλικάκη και τον Διοικητή της 4ης Υ.Πε. Παναγιώτη Μπογιατζίδη. Στόχος της επίσκεψης ήταν η επαφή με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και η αξιολόγηση των προκλήσεων και των αναγκών των νοσοκομειακών δομών της περιοχής.

Η περιοδεία ξεκίνησε από το Νοσοκομείο του Κιλκίς και συνεχίστηκε στα Νοσοκομεία Γουμένισσας, Νάουσας, Βέροιας και Πτολεμαΐδας. Στο επίκεντρο της επίσκεψης βρέθηκαν τα ζητήματα υποδομών, στελέχωσης και οι προοπτικές αναβάθμισης των νοσοκομείων. Ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε ότι η επίσκεψη είχε ως στόχο την άμεση επαφή με τις υγειονομικές δομές και το προσωπικό, για να διασφαλιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Η επίσκεψή μας έχει ως στόχο την άμεση επαφή με τις υγειονομικές δομές και το προσωπικό τους, ώστε να διασφαλίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουμε στους πολίτες. Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και πιστεύουμε πως μέσα από την κτιριακή αναβάθμιση, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό αλλά και την αύξηση του προσωπικού, θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα».

Η περιοδεία αυτή εντάσσεται σε μια σειρά επισκέψεων του Υφυπουργού σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της χώρας, στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των συνθηκών και της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας.

Μετά την επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Βέροιας, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε:

«Το Νοσοκομείο Βέροιας είναι ένα νοσοκομείο με εξαιρετικό προσωπικό, το οποίο συνεργάζεται άψογα και αυτό αντικατοπτρίζεται στα πρόσωπα των εργαζομένων. Έχει εξελιχθεί σημαντικά την τελευταία τετραετία με την προσθήκη της νέας πτέρυγας και την κατασκευή νέων έργων. Τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία θα συνδεθούν με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που έχει ήδη δημιουργηθεί. Έχουμε αυξήσει τον αριθμό γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις ελλείψεις που υπάρχουν στις επόμενες προκηρύξεις».

Για το Νοσοκομείο Νάουσας, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι με διορθωτική υπουργική απόφαση, το Νοσοκομείο θα επιστρέψει στην κατηγορία Α’ των άγονων περιοχών. Επίσης είπε ότι συζήτησε εκεί για τα κενά, κυρίως στο ακτινολογικό τμήμα, και τονίστηκε ότι μέσω τεχνολογίας και του συστήματος που λειτουργεί στα νοσοκομεία, η διάγνωση μπορεί να γίνεται από το Νοσοκομείο Βέροιας.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας Ηλίας Πλιόγκας ανέφερε: «Παρουσιάσαμε την εικόνα του Νοσοκομείου και εστιάσαμε στην ενίσχυσή του με αναπτυξιακά προγράμματα και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στην τελευταία προκήρυξη καλύφθηκαν όλες οι θέσεις νοσηλευτών. Εξηγήσαμε τις προοπτικές ανάπτυξης που έχει ένα τόσο μεγάλο και κομβικό νοσοκομείο, και ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την ενίσχυση του Νοσοκομείου μας με κάθε τρόπο. Το Νοσοκομείο Βέροιας έχει τη δυναμική να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για την ευρύτερη περιοχή της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, μειώνοντας τις διακομιδές ασθενών προς τη Θεσσαλονίκη».

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69