tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

super course

Νέο πρόγραμμα επιδότησης για αντλίες θερμότητας

Το ειδικό πρόγραμμα για αντλία θερμότητας αναμένεται ότι θα καλύπτει το 50% με 60% του κόστους τους.

Το ειδικό πρόγραμμα για αντλία θερμότητας έρχεται τον Σεπτέμβριο και αναμένεται ότι θα καλύπτει το 50% με 60% του κόστους τους.

Επίσης, θα υιοθετηθεί το σύστημα με τις βαθμοημέρες το οποίο εφαρμόζεται για το επίδομα θέρμανσης. Δηλαδή στις περιοχές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη θέρμανσης λόγω της γεωγραφικής τους θέσης οι δικαιούχοι θα επιδοτούνται περισσότερο και θα έχουν προτεραιότητα στο νέο πρόγραμμα. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται ο οδηγός ώστε η ηλεκτρονική πύλη που θα δέχεται τις αιτήσεις να ανοίξει εντός του φθινοπώρου.

Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανακοινώσει το σταδιακό τέλος από το 2025 για τους καυστήρες πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχει φέρει εξελίξεις.

Τα κόστη στις αντλίες θερμότητας πέφτουν, ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών ενισχύεται, οι πωλήσεις τους αυξάνονται και το νέο «Εξοικονομώ» 2024 που θα ανακοινωθεί προσεχώς θα περιλαμβάνει αυξημένες επιδοτήσεις.

“Εξοικονομώ” για ευάλωτα νοικοκυριά
Στα σκαριά βρίσκεται και ένα ακόμη φιλόδοξο πρόγραμμα επιδότησης «Εξοικονομώ», το οποίο θα αφορά τα ευάλωτα νοικοκυριά. Το «Εξοικονοµώ» για ευάλωτα νοικοκυριά, αναµένεται να παρουσιαστεί από μέρα σε μέρα, με συνολικό προϋπολογισµό περί τα 30 εκατ. ευρώ και το ύψος της επιδότησης θα είναι αυξηµένο από το 75% στο προηγούµενο στο 95% ή και 100% έτσι ώστε να υπάρξει ανταπόκριση.

Οι αντλίες
Τελευταία ακούμε όλο και πιο έντονα για τις αντλίες θερμότητας και πως παρόλο το υψηλό κόστος αγοράς τους, η απόσβεση γίνεται άμεσα, λόγω του πολύ χαμηλού κόστους λειτουργίας, για αυτό και θεωρούνται η πλέον συμφέρουσα λύση για τις ανάγκες θέρμανσης.

Όπως… προδίδει και το όνομά της, η αντλία θερμότητας είναι η μονάδα εκείνη που αντλεί θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος για να την αποδώσει σε έναν άλλο χώρο. Λειτουργεί με ρεύμα, που χρησιμοποιείται για να κινήσει τα διάφορα μέρη της αντλίας θερμότητας.

Πρόκειται για ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα που απορροφά θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος για θέρμανση και ζεστό νερό. Μεταφέρει, δηλαδή, τη θερμότητα του αέρα του περιβάλλοντος στην οικία μέσω υδραυλικού συστήματος νερού, όπως ενδοδαπέδια θέρμανση, fan coil, και σώματα καλοριφέρ.

Καλύπτουν, επίσης, και τις ανάγκες της ψύξης. Τους θερινούς μήνες αφαιρεί θερμότητα από έναν κλιματιζόμενο χώρο και την αποβάλλει στο περιβάλλον, ενώ τους χειμερινούς μήνες αφαιρεί θερμότητα από το περιβάλλον και την αποβάλλει στον κλιματιζόμενο χώρο.

Η ιδανική θερμοκρασία 24 ώρες το 24ώρο, η αποδοτικότητα, η αυτονομία, και τα υψηλά ποσοστά εξοικονόμησης είναι τα κυρία οφέλη της εγκατάστασης μιας αντλίας. Μην ξεχνάμε και το πόσο φιλικές είναι προς το περιβάλλον, καθώς δεν λειτουργεί με καύση ορυκτών καυσίμων. Αν βάλουμε στην εξίσωση και ότι η επερχόμενη επιδότηση θα απορροφήσει πάνω από το μισό αρχικό κόστος αγοράς, τότε επιτυγχάνουμε μέγιστη οικονομία για τις ανάγκες θέρμανσης και ψύξης, οι οποίες αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του λογαριασμού ρεύματος.

Το 17% των κτηρίων κατοικίας στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα καλύπτει τις θερμικές του ανάγκες με αντλίες θερμότητας, ποσοστό που το 2050 αναμένεται να έχει αυξηθεί στο 91%.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σπρώχνει συστηματικά τους καταναλωτές προς τα εκεί, αφού δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την συνέχιση της ζωής των καυστήρων πετρελαίου και φυσικού αέριου. Τα ορόσημα για το 2025, οπότε τελειώνουν οι κρατικές επιδοτήσεις για τους καυστήρες, και για το 2040, μετά το οποίο θα απαγορευτεί εντελώς η πώληση και εγκατάσταση τους, έχουν ανοίξει κι επίσημα την πόρτα στις αντλίες θερμότητας, μια νέα τεράστια αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες:
📌 Ιουστινιανού 2, Βέροια
📞 2331020656

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69