tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βέροια: Παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες για την πιστοποίηση του Βεροιώτικου ρεβανί (φωτογραφίες, βίντεο)

Ο Δήμος Βέροιας και το Τμήμα Τουρισμού διοργάνωσαν σήμερα Δευτέρα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου εσπερίδα ενημέρωσης των επαγγελματικών φορέων γύρω από την προοπτική πιστοποίησης του εμβληματικού γλυκού της Βέροιας.

Στην εσπερίδα παρουσιάστηκαν οι προοπτικές από την ένταξη του γλυκού «Ρεβανί Βεροίας» στα προστατευόμενα προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης, οι προδιαγραφές ένταξης και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή την ένταξη. Την ενημέρωση έκαναν ο Τάσος Ζαφειρίδη του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης), η Ταξιαρχούλα Μάργα, Aliment Lad, Ανάδοχος του Προγράμματος, ο Γιώργος Παλαισίδης συνεργάτης του δήμου Βέροιας στον τομέα της γαστρονομίας και ο Κώστας Κιλτίδης πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπρακης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Η Βέροια και το «Ρεβανί Βεροίας» επιλέχθηκε από τον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης) να προωθηθεί για την απόκτηση σήματος “Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης” (ΠΓΕ) με την προετοιμασία και σύνταξη του σχετικού φακέλου αναγνώρισης στο πλαίσιο του έργου Interreg LOC-FOOD.

Η πολιτική της ΕΕ για την ποιότητα αποσκοπεί στην προστασία της ονομασίας συγκεκριμένων προϊόντων με σκοπό την προβολή των μοναδικών τους χαρακτηριστικών, τα οποία συνδέονται με τη γεωγραφική τους προέλευση καθώς και με την παραδοσιακή τεχνογνωσία. Η ΠΓΕ δίνει έμφαση στη σχέση μεταξύ της συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής και της ονομασίας του προϊόντος, όπου μια συγκεκριμένη ιδιότητα, φήμη ή άλλο χαρακτηριστικό μπορεί να αποδοθεί κατά κύριο λόγο στη γεωγραφική του καταγωγή.

Την εκδήλωση καλωσόρισε ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον θετικό αντίκτυπο μιας τέτοιας πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη της περιοχής. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι προοπτικές από την ένταξη του γλυκού «Ρεβανί Βεροίας» στα Προστατευόμενα Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης, οι προδιαγραφές και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή την ένταξη, ενώ ακολούθησε συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν προτάσεις και προβληματισμοί για το θέμα.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Τάσο Ζαφειρίδη, Προϊστάμενο του Τμήματος Ενημέρωσης Επενδυτών και Επικοινωνίας του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την κα Ταξιαρχούλα Μάργα από την Ανάδοχο εταιρία του Προγράμματος Aliment Lab, τον κ. Κώστα Κιλτίδη, Πρόεδρο Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΚΜ και τον σεφ Γιώργο Παλησίδη, καθηγητή γαστρονομίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ημαθίας, της Ο.Ε.Β.Β., του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφέ – Μπαρ και Κέντρων Διασκέδασης, της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, του Συλλόγου Γευσιγνωσίας - Γαστρονομίας Ν. Ημαθίας «Ο Κάρανος», του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευστάθιος Χωραφάς», ενώ το Δ.Σ. του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών και Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Βέροιας παρέστη σύσσωμο, αγκαλιάζοντας την πρωτοβουλία.

Στη εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βέροιας, κ. Γιώργος Τσιλογιάννης και ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, κ. Άγγελος Τόλκας ενώ την πρωτοβουλία χαιρέτισαν με επιστολές τους ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές Ημαθίας κ.κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Αναστάσιος Μπαρτζώκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης.

Όλοι οι συμμετέχοντας μίλησαν με θερμά λόγια για την εν λόγω πρωτοβουλία που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στον Δήμο Βέροιας.

Στο βίντεο ολόκληρη η παρουσίαση

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69