tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ξενοδόχοι Ημαθίας: Αγωνία για την επόμενη ημέρα

Ένας από τους κλάδους που επλήγει περισσότερο αυτή την περίοδο ήταν αυτός των ξενοδόχων. Με απόφαση της κυβέρνησης τα ξενοδοχεία έκλεισαν και παρέμεινε ένα σε κάθε νομό της επαρχίας. Παράλληλα η κρίση έφερε τσουνάμι ακυρώσεων και προκάλεσε μεγάλη ζημιά στους ξενοδόχους. Αυτό όμως που τους προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι τι θα γίνει την επόμενη ημέρα, όταν τα μέτρα για τον κορονοϊό αρθούν.

Για την υπάρχουσα κατάσταση στο νομό, μίλησε στον "Πληροφοριοδότη" ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας Δημήτρης Μάντσιος."Στην Ημαθία βρίσκονται σε λειτουργία τρία ξενοδοχεία. Ένα στην Βέροια που βάσει νόμου έμεινε ανοιχτό για να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής και δυο στη Νάουσα που φιλοξενούν μετανάστες. Η ζημιά για εμάς ήταν μεγάλη. Την περίοδο της Αποκριάς δεν είχαμε πολλές ακυρώσεις όμως από εκεί μετά ήρθε ένα τσουνάμι ακυρώσεων. Την εποχή του Πάσχα τα ξενοδοχεία μας είχαν πάντα κίνηση. Επίσης δουλεύαμε με πολλά σχολεία που έκαναν τις εκδρομές τους. Σε αυτά προσθέστε ότι γινόντουσαν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και γάμοι, μετά το Πάσχα. Όλα αυτά, με τα μέτρα που εφαρμόστηκαν δεν θα γίνουν".

Αναφορικά με το τι περιμένουν την επόμενη ημέρα, ο κ. Μάντσιος αναφέρει: "Η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη. Βρισκόμαστε σε...αχαρτογράφητα νερά. Δεν ξέρουμε πώς θα είναι τα πράγματα. Δεν ξέρω πώς θα καταφέρουμε να χτίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη με τους επισκέπτες - πελάτες μας. Βλέπετε τα ξενοδοχεία είναι ένας χώρος συνάθροισης ανθρώπων. Έχουμε κρατήσεις για το καλοκαίρι που δεν ακυρώθηκαν. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα".

Όσον αφορά το ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που χτυπήθηκε λιγότερο από τον κορονοϊό, ο κ. Μάντσιος σχολιάζει: "Η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή την επιτυχία. Είναι ένας ασφαλής και ηλιόλουστος προορισμός και το Υπουργείο Τουρισμού πρέπει να το αξιοποιήσει. Επίσης, από το Υπουργείο υπάρχει μια πρόθεση να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό αλλά αυτό είναι ανακύκλωση εσωτερικού χρήματος. Εμείς ως επιχειρήσεις το θέλουμε γιατί θα τζιράρουμε. Στόχευση όμως πρέπει να είναι η προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό για να λειτουργήσει αυτό υπέρ της Ελληνικής οικονομίας".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69