tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Για τα μέτρα λιτότητας και το εχθρικό περιβάλλον διαμαρτυρήθηκαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Ημαθίας

gseve

Με συνέντευξη τύπου κι όχι με κλείσιμο των καταστημάτων τους αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για τα μνημονιακά μέτρα και το εχθρικό οικονομικά περιβάλλον οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Ημαθίας. Η ΓΣΕΒΕΕ και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ημαθίας ανέδειξαν τα προβλήματά τους, που λίγο πολύ είναι γνωστά, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου την Πέμπτη το μεσημέρι.

«Δεν καταφέραμε να κλείσουμε τα μαγαζιά μας. Έγινε κινητοποίηση, όπως αστικά, ταξί. Οι επαγγελματίες δυσκολεύονται πολύ, δεν είμαστε και καλά οργανωμένοι» είπε απολογούμενος ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ Θωμάς Ζιώγας και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα των επαγγελματιών επιδεινώνεται. Η έρευνα που έγινε τον Ιούλη, έδειξε την τραγική κατάσταση. Επιστρέψαμε στους δείκτες του 2012. Το δεύτερο μισό του 2015 θα κλείσουν 65.000 επιχειρήσεις. Για άλλη μια φορά έχουμε φόρους. Δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι. Να βάλουμε πίσω το εγώ και να βάλουμε το εμείς. Να αρχίσει διάλογος. Πώς να έρθουν επενδύσεις με αβέβαιο φορολογικό σύστημα; Πώς γίνεται το κόμματα να αλλάζουν γλώσσα όταν γίνονται κυβέρνηση;»

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Τσιπουρίδου τόνισε: «Με δέκα μαγαζιά κλειστά δεν θα ήταν ηχηρό το μήνυμά μας. Γι αυτό δεν κλείσαμε τα μαγαζιά μας» είπε και ευχήθηκε για το μέλλον: «Μακάρι να μην κλείσει κανένα μαγαζί και να έχει ψυχολογία ο κόσμος όταν βγαίνει στην αγορά».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νάουσας Άγγελος Κάλλης υποστήριξε: «Τα τελευταία χρόνια περιμένουμε την κατάσταση να αλλάξει και ακούμε πολλά. Η έλλειψη ρευστότητας που στραγγαλίζει την αγορά δεν θα αλλάξει. Τους ενδιαφέρει πώς θα συντηρήσουν το τεράστιο δημόσιο. Το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κι άλλο και θα πέσει περισσότερο η επιχειρηματικότητα. Η ΕΣΕΕ δεν είπε πουθενά για κλείσιμο μαγαζιών. Επιλέξαμε παράπλευρες δράσεις. Για μια ημέρα κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Δεν κατεβάζουμε τα μέλη μας σε αγώνες που δεν θα έχουν αποτέλεσμα».

Ο πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Νάουσας σημείωσε: «Οι θέσεις μας είναι κοινές για όλους. Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε καλύτερα αλλά με αυτά τα ασφαλιστικά και φορολογικά δεν τα καταφέρνουμε. Δύσκολα κλείνουμε τα μαγαζιά για μια ημέρα».

Ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Αλεξάνδρειας Γιάννης Τσαρτσάνης υπογράμμισε: «Δεν θα απολογηθώ για το μη κλείσιμο των καταστημάτων. Ήταν συνειδητή απόφαση. Δεν υπάρχει λόγος να τα κλείσουμε. Επιλέξαμε μέσα από τα ΜΜΕ να ενημερώσουμε τον κόσμο. Όλοι ξέρουν ότι τα μαγαζιά μας είναι γονατισμένα. Ο ιδιωτικός τομέας παράγει χρήμα ενώ ο δημόσιος τομέας το διαχειρίζεται. Μας αναλογεί δίκαιη μεταχείριση, σταθερό φορολογικό σύστημα, εισφορές ανάλογα με το εισόδημα, ιατροφαρμακευτικά κάλυψη σε όλους, να διαχωριστεί η ιατροφαρμακευτική οφειλή σε όσους δεν την έχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε να λύσει το πρόβλημα και έγινε μέρος του προβλήματος».

Εκ μέρους του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο Αργύρης Φουκαλάς σημείωσε: «Είναι απογοητευτική και λυπηρή η κατάσταση. Κινητοποιήσεις έγιναν, ψηφίσματα βγήκαν αλλά βλέπουμε ότι δεν λειτουργεί η δημοκρατία. Ο συνδικαλισμός είναι θεσμός της δημοκρατίας αλλά τον αγνοούν. Ότι αποφάσεις παίρνουμε τις αγνοούν και μας κοροϊδεύουν. Οι αποφάσεις τους για τα φαρμακεία είναι διάτρητες αλλά αυτό δεν είναι τυχαίο».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69