Βέροια: Ενημερωτική εκδήλωση της ΠΟΜΙΔΑ για τις εξελίξεις στην ακίνητη περιουσία και παρουσίαση του βιβλίου «Αγοράζω Σπίτι»
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εξελίξεις στη νομοθεσία και την αξιοποίηση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας» διοργανώνει η ΠΟΜΙΔΑ, τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, στις 15:30, στο Επιμελητήριο Ημαθίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του νέου βιβλίου «Αγοράζω Σπίτι».
Κύριος ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, δικηγόρος Αρείου Πάγου κ. Στράτος Παραδιάς, ο οποίος θα αναλύσει τις τελευταίες νομοθετικές και κανονιστικές εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι των συνδιοργανωτριών οργανώσεων.
Οι θεματικές ενότητες της εκδήλωσης
Η ομιλία θα επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, στα εξής ζητήματα:
-
Οι πρόσφατες αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου ακινήτων
-
Οι μεταβολές στις μισθώσεις κατοικιών και στις επαγγελματικές μισθώσεις, με το πλαφόν 3%
-
Η υποχρεωτική τραπεζική καταβολή των μισθωμάτων από 1.4.2026 και οι συνέπειές της
-
Το Πιστοποιητικό φερεγγυότητας και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των μισθώσεων
-
Η νέα διαδικασία διαταγής απόδοσης μισθίου λόγω λήξης της μίσθωσης
-
Το επερχόμενο Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (Μ.Ι.Δ.Α.) της ΑΑΔΕ
-
Το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης (ΤΤΑ) 1‰, τριπλάσιο του ΤΑΠ
-
Οι προτεινόμενες διατάξεις του νέου Αυτοδιοικητικού Κώδικα
-
Οι νέες προθεσμίες για απογραφή ανελκυστήρων (30.6.2026) και δήλωση αυθαιρέτων (31.3.2028)
-
Οι πολεοδομικοί περιορισμοί σε εντός και εκτός σχεδίου δόμηση
-
Η υποχρεωτική ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων έως το 2030 και το 2033
-
Τα νέα περιοριστικά μέτρα για τη βραχυχρόνια μίσθωση
-
Οι ρυθμίσεις για κληρονομικές συμβάσεις, διαθήκες, απαλλαγή χρεών και νόμιμη μοίρα
-
Το πρόγραμμα ασφάλισης κατοικιών των μελών ΠΟΜΙΔΑ με έκπτωση 20% επί του ΕΝΦΙΑ
Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αποτελέσει ουσιαστικό οδηγό ενημέρωσης για ιδιοκτήτες, επενδυτές και επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων, σε μια περίοδο έντονων αλλαγών.
Παρουσίαση του βιβλίου «Αγοράζω Σπίτι»
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο «Αγοράζω Σπίτι», που συνυπογράφουν ο Στράτος Παραδιάς και ο επενδυτής και αναλυτής Ηλίας Παπαγεωργιάδης. Τον πρόλογο του βιβλίου έχει γράψει ο Διοικητής της Τράπεζα της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, βρίσκεται ήδη στην τρίτη χιλιάδα με ιδιαίτερα θετικές κριτικές και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρακτικό εγχειρίδιο για κάθε ενδιαφερόμενο.
Μεταξύ άλλων:
-
Παρέχει πρακτικές συμβουλές για την επιλογή κατοικίας
-
Αναλύει τα στάδια ελέγχου και σύνταξης του συμβολαίου αγοράς
-
Ενημερώνει για δικαιώματα και υποχρεώσεις ιδιοκτητών
-
Καλύπτει ζητήματα απόκτησης, αξιοποίησης και διαχείρισης ακινήτου
-
Περιλαμβάνει αναλυτικούς οδηγούς για ενοικίαση και πώληση
Η εκδήλωση αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ιδιοκτητών και πολιτών που επιθυμούν έγκυρη και εξειδικευμένη ενημέρωση για το παρόν και το μέλλον της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα.














