tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

"Γεύσεις της Γης μας" - Μια Γαστρονομική Εμπειρία από την ΑΝΗΜΑ στις Ανθισμένες Ροδακινιές

Όταν η άνοιξη σμίγει με τη γαστρονομία και το τοπίο γίνεται καμβάς για τις αισθήσεις, γεννιέται μια εμπειρία που δεν είναι απλώς μια εκδήλωση, αλλά μια αφήγηση της γης και των ανθρώπων της. Την Κυριακή, στις Σαραντόβρυσες, η Αναπτυξιακή Ν. Ημαθίας Α.Ε. παρουσίασε μια τέτοια ιστορία, στα πλαίσια του Διακρατικού Σχεδίου Συνεργασίας "LOCAL TOUR", με τίτλο "ΤΡΩΜΕ ...ΤΟΠΙΚΑ".

Οι ανθισμένες ροδακινιές άπλωναν το ροζ πέπλο τους πάνω από την ποδηλατάδα και την πεζοπορία που διοργάνωσε ο Τ.Ο.Β. Βέροιας. Όσοι συμμετείχαν - και όχι μόνο - είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τη σύνδεση της φύσης με τη γεύση, καθώς ο στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και των εκλεκτών προϊόντων του τόπου μας μέσα από μια βιωματική γαστρονομική εμπειρία.

Δημιουργίες με Υπογραφή

Ο σεφ Δημήτρης Μάντσιος, με μαεστρία και έμπνευση από τις γεύσεις της Ημαθίας, έδωσε μορφή σε υλικά που μιλούν για τη γη μας. Εδέσματα που αφηγούνταν ιστορίες μέσα από τη νοστιμιά τους:

  • Προζυμένιο ψωμί με ξινοτύρι και λιαστή ντομάτα, αγκαλιασμένο από τη γήινη ζεστασιά του φούρνου.

  • Κεφτεδάκια με άρμη, τοποθετημένα πάνω σε "χώμα" εφτάζυμου παξιμαδιού, με τριμμένη φέτα και άρωμα βασιλικού.

  • Πιταρούδια με κρέμα ΠΟΠ μπάτσιου, που κρύβουν μέσα τους την παράδοση του τόπου.

  • Καρέ μόσχου, σιγομαγειρεμένο και σβησμένο με το αρχοντικό ΠΟΠ ξινόμαυρο, συνοδευμένο από ζυμαρικά και κεφαλοτύρι.

  • Νηστίσιμο κριθαρότο με λαχανικά, ένα ταξίδι στην απλότητα της φύσης.

  • Καραμελωμένα φύλλα κρούστας με κρέμα πατισερί και κύβους κομπόστας ροδάκινου, μια γλυκιά υπόσχεση της άνοιξης.

Μια Ζεστή Αγκαλιά για τα Παιδιά

Για τους μικρότερους επισκέπτες, είχε ετοιμαστεί ένα ξεχωριστό μενού, πάντα με αγνά τοπικά υλικά, που μετατράπηκε σε παιχνίδι και χαρά:

  • Σαλάτα λάχανο, καρότο και πράσινο μήλο, με καβουρδισμένο σουσάμι και παπαρουνόσπορο, δεμένη με βινεγκρέτ μελιού.

  • Σαντουιτσάκι με αίγυππερ, σπιτικό γιαούρτι, καφέ κόκκινης πιπεριάς και καπνιστό φιλέτο μόσχου με βότανα Βερμίου.

  • Κροκέτα φούρνου με γλυκοπατάτα, γραβιέρα και θυμάρι, μια τραγανή έκρηξη νοστιμιάς.

  • Λουκουμάς γεμιστός με κρέμα ροδάκινου, ένας γλυκός επίλογος.

Όταν η Τοπικότητα Γίνεται Εμπειρία

Στο τέλος της ποδηλατάδας και της πεζοπορίας στις ανθισμένες ροδακινιές, η γευστική δοκιμή μεταμορφώθηκε σε μια πολυαισθητική εμπειρία. Το άρωμα του βασιλικού, η γλυκιά οξύτητα του ξινόμαυρου, η ζεστασιά του προζυμένιου ψωμιού και το τραγανό φύλλο κρούστας συναντήθηκαν σε ένα οδοιπορικό γεύσεων που αναδείκνυε τον πλούτο της Ημαθίας.

Η εκδήλωση "ΤΡΩΜΕ ...ΤΟΠΙΚΑ" ήταν ένα ταξίδι στα χρώματα, τις μυρωδιές και τις γεύσεις του τόπου μας. Ένα κάλεσμα να θυμηθούμε και να γιορτάσουμε την αυθεντικότητα της τοπικής μας γαστρονομίας.

View this gallery on Flickr

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69