BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

«Εκείμερος»: 20 Χρόνια Γεύσεων και Αναμνήσεων στο Νέο Πρόδρομο

Η ταβέρνα «Εκείμερος» στο Νέο Πρόδρομο γιόρτασε την Παρασκευή τα 20 χρόνια της με μια βραδιά γεμάτη συναισθήματα, νοσταλγία και υπέροχες γεύσεις. Ένα πλήθος φίλων και πιστών επισκεπτών γέμισε τον χώρο, προσφέροντας ευχές και αγάπη στους ιδιοκτήτες Σάββα Περπερίδη και Πελαγία Μαργαρίτου, αλλά και στο αφοσιωμένο προσωπικό που για δύο δεκαετίες στέκεται δίπλα τους με αφοσίωση και πάθος.

Η μαγεία της βραδιάς ξεκίνησε με το μοναδικό μενού που σχεδίασε η διακεκριμένη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου, η οποία επέλεξε να ταξιδέψει τους καλεσμένους στον γαστρονομικό κόσμο της Πόλης, με πιάτα που είναι γεμάτα ιστορία και μνήμες. Ο Γιώργος Παλαισίδης, σεφ και ακούραστος συντονιστής της βραδιάς, έδινε ρυθμό στην εκδήλωση, ενώ η Μαρία Εκμεκτσίογλου ανέλαβε να παρουσιάσει ένα προς ένα τα πιάτα, αποκαλύπτοντας τα μυστικά τους και αναδεικνύοντας την τέχνη πίσω από κάθε δημιουργία.

Ορεκτικά:

Χριστουγεννιάτικη κολοκυθοκαστανόσουπα, πλούσια και γεμάτη ζεστασιά
Γιορτινές κολοκύθες γεμιστές, σαν μικρά δώρα από τη φύση
Πολίτικοι λαχανοντολμάδες, γεμάτοι την παράδοση
Παστουρμαδόπιτα, με τη γεύση που ξυπνά μνήμες από τα παλιά

Κυρίως Πιάτα:

Συκώτι αρναούτ τζιγέρ, γεμάτο ένταση και αρώματα
Χούμους εμπλουτισμένο με παστά, μία γευστική επανερμηνεία
Τσιγαρομπουρεκάκια, με τραγανή κρούστα και γέμιση που ταξιδεύει
Χουνκιάρ μπεγιεντί, ένα πιάτο που φέρνει στο τραπέζι την αυθεντική Πόλη
Μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ, γεύση βαθιά και πλούσια

Επιδόρπια:

Μουχαλεμπί με ροδόνερο και ρόδια, σαν γλυκό όνειρο
Πάστα φλώρα, μικρή γλυκιά απόλαυση που μας συντροφεύει
Σοκολατένιος κορμός, για τους λάτρεις της σοκολάτας
Καζαντίπι, με τη χαρακτηριστική του γεύση, αυθεντική και παραδοσιακή
Παύλοβα, ανάλαφρη και δροσερή, σαν την αύρα της βραδιάς

Η ατμόσφαιρα ζωντάνεψε ακόμη περισσότερο με την παρουσία των εκλεκτών οίνων από τους Αμπελώνες Θυμιόπουλου και το Κτήμα Μανωλεσάκη, οι οποίοι συνόδευσαν το γεύμα και το έκαναν ακόμα πιο ξεχωριστό.

Μετά το δείπνο, η οικογένεια του «Εκείμερου» – ο Σάββας, η Πελαγία και τα τέσσερα παιδιά τους – έσβησαν τα κεριά στην τούρτα γενεθλίων, ενώ ο ουρανός φωτίστηκε από πυροτεχνήματα, σαν να ήθελε και ο ίδιος ο κόσμος να γιορτάσει μαζί τους αυτή την ιδιαίτερη στιγμή.

Η μουσική επιμέλεια της βραδιάς, από τον Dj και την υπέροχη Christie Bell, έδωσε το κατάλληλο μουσικό υπόβαθρο για μια νύχτα που σφράγισε την καρδιά των παρευρισκομένων. Η διακόσμηση, φτιαγμένη με μεράκι από τη Δήμητρα Μαργαρίτη, αδερφή της ιδιοκτήτριας, προσέθεσε μια αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς, κάνοντάς τους να νιώσουν σαν στο σπίτι τους.

Η βραδιά θα παραμείνει μια γλυκιά ανάμνηση για όλους τους συμμετέχοντες και το «Εκείμερος» συνεχίζει την πορεία του, έχοντας στις αποσκευές του δύο δεκαετίες γεμάτες γεύσεις, ιστορίες και ανθρώπους που το έκαναν στέκι τους.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

meraklis ban

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69