tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Η ισπανική γλώσσα στον κόσμο

Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι έφηβοι επιλέγουν να μάθουν Ισπανικά, καθώς είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα.

Μαθητές και σπουδαστές, που γνωρίζουν την Ισπανική γλώσσα, έχουν περισσότερες ευκαιρίες να παρακολουθήσουν προγράμματα Erasmus και Leonardo da vinci ή ακόμη και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην Ισπανία.

Όσον αφορά την αγορά εργασίας, υπάρχουν μεγάλες εταιρίες Ισπανικών συμφερώντων στην Ελληνική επικράτεια που δίνουν μεγάλη προτεραιότητα σε όσους γνωρίζουν την γλώσσα.

Επιπλέον πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να μάθουν Ισπανικά,γιατί τους επιτρέπει να παρακολουθούν ευχάριστα Ισπανόφωνες ταινίες στο Netflix.

Ας δούμε κάποια στοιχεία που πάρθηκαν από την «Επετηρίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες το 2022».

  • Περισσότεροι από 496 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν την ισπανική ως μητρική τους γλώσσα (τρία εκατομμύρια περισσότεροι από ότι το 2021), δηλαδή το 6,3% του παγκόσμιου πληθυσμού.  

  • Οι δυνητικοί χρήστες (φυσικοί ομιλητές της ισπανικής γλώσσας συν τους χρήστες με περιορισμένες γνώσεις και όσους μαθαίνουν ξένες γλώσσες) ξεπερνούν τα 595 εκατομμύρια (τέσσερα εκατομμύρια περισσότεροι από πέρυσι), ή το 7,5% του παγκόσμιου πληθυσμού.

  • Τα ισπανικά είναι η δεύτερη μητρική γλώσσα στον κόσμο από άποψη αριθμού ομιλητών, μετά τα μανδαρινικά κινέζικα.

  • Είναι η τέταρτη γλώσσα από άποψη παγκόσμιων ομιλητών (μητρική γλώσσα + περιορισμένη γνώση + σπουδαστές), μετά τα αγγλικά, τα μανδαρινικά κινέζικα και τα χίντι.

  • Ο αριθμός των ισπανόφωνων θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά τις επόμενες πέντε δεκαετίες, αν και η σχετική βαρύτητά τους θα μειωθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του αιώνα.

  • Το 2060, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ισπανόφωνη χώρα στον κόσμο, μετά το Μεξικό. Το 27,5% των Αμερικανών θα είναι ισπανικής καταγωγής.

  • Σχεδόν 24 εκατομμύρια άνθρωποι (συγκεκριμένα 23.748.298) σπουδάζουν ισπανικά ως ξένη γλώσσα. Ο Covid-19 έχει οδηγήσει σε ελαφρά μείωση του αριθμού των σπουδαστών, με τον τομέα του γλωσσικού τουρισμού να έχει πληγεί ιδιαίτερα, όμως ο αριθμός των εκπαιδευομένων στους ιστότοπους διαδραστικής εκμάθησης αυξάνεται.

  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό μαθητών ισπανικών, τριπλάσιος από τον αριθμό των μαθητών όλων των άλλων γλωσσών μαζί.

  • Οι ισπανόφωνοι έχουν συνολική αγοραστική δύναμη αντίστοιχη του 9% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

  • Τα ισπανικά είναι η τρίτη περισσότερο χρησιμοποιούμενη γλώσσα στα Ηνωμένα Έθνη και η τέταρτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Σχεδόν το 40% των σπουδαστών της ισπανικής βρίσκονται σε χώρες όπου η αγγλική είναι επίσημη ή συν-επίσημη γλώσσα.

  • Η μελέτη της ισπανικής γλώσσας είναι ιδιαίτερα έντονη στις δύο κύριες αγγλόφωνες χώρες: τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

  • Τα ισπανικά είναι η πιο διαδεδομένη γλώσσα στους οργανισμούς ένταξης της Αμερικής και της Λατινικής Αμερικής.

  • Το 7,9% των χρηστών του Διαδικτύου επικοινωνεί στα ισπανικά, η οποία είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη γλώσσα στο Διαδίκτυο μετά τα αγγλικά και τα κινέζικα.

Maria Sancho

Το άρθρο επιμελήθηκε η υπεύθυνη ισπανικών σπουδών του DIDACTICA στη Βέροια, Maria Sancho Gonzalez, που διδάσκει στην μητρική της γλώσσα (native speaker).

Η Μaria είναι Πτυχιουχος Φιλολογίας Santiago de Compostela της Ισπανίας, με Μεταπτυχιακό Διδασκαλίας Ισπανικών σαν ξένη γλώσσα, Universidad de Antonio de Nebrija, Madrid (Master de Didactica del Espanol como Lengua Extranjera). Είναι επίσημη εξετάστρια στα D.E.L.E. (διπλώματα του Instituto Cervantes) και στο Κ.Π.Γ. (κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας).

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69