tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

super course

Τι πρέπει να προσέξετε πριν την επιλογή φροντιστηρίου

Η επιλογή φροντιστηρίου είναι μια σημαντική απόφαση, που μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά τις σχολικές επιδόσεις του παιδιού, την ακαδημαϊκή του πορεία, αλλά και την ψυχολογική του ανάπτυξη.

Δείτε εδώ μερικά βασικά σημεία που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη, πριν πάρετε την τελική απόφαση.

1. Εκπαιδευτικό προσωπικό

Το πρώτο που πρέπει να ελέγξετε πριν την επιλογή φροντιστηρίου είναι η ποιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού. Βεβαιωθείτε ότι οι καθηγητές που διδάσκουν επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και ελέγχονται για τη γνωστική τους επάρκεια στο διδακτικό τους αντικείμενο. Είναι σημαντικό, επίσης, να επιμορφώνονται διαρκώς, να ενημερώνονται συστηματικά και να υποστηρίζονται στο εκπαιδευτικό τους έργο από το ίδιο φροντιστήριο. Δεν πρέπει η ποιότητα της διδασκαλίας του μαθήματος να επαφίεται αποκλειστικά στην επαγγελματική συνείδηση των διδασκόντων.

2. Μέθοδοι διδασκαλίας και εξάσκησης

Κάθε φροντιστήριο μπορεί να εφαρμόζει διαφορετικές μεθόδους διδασκαλίας και εξάσκησης. Είναι σημαντικό να ενημερωθείτε για τα προγράμματα σπουδών που ακολουθούνται και το σύστημα ανάθεσης και ελέγχου των μαθητικών εργασιών, να τα αξιολογήσετε και να επιλέξετε με κριτήριο τις βέλτιστες πρακτικές και τις ανάγκες και τον τρόπο μάθησης του παιδιού σας.

3. Εκπαιδευτικό υλικό

Πριν επιλέξετε φροντιστήριο, είναι απαραίτητο να ενημερωθείτε για το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή των μαθημάτων και να ζητήσετε να δείτε κάποιο δείγμα αυτού. Υπάρχουν τα φροντιστήρια που χρησιμοποιούν ποιοτικά βιβλία Εκδοτικών Οίκων στη διδασκαλία των μαθημάτων, αλλά και αυτά που περιορίζονται σε απλές φωτοτυπημένες σημειώσεις των καθηγητών που κάθε χρόνο διδάσκουν στο φροντιστήριο, των οποίων η πληρότητα και η αξιοπιστία τους ελέγχεται. Προσέξτε, ώστε να εξασφαλίσετε το καλύτερο δυνατόν στο παιδί σας.

4. Ολιγομελή και ομοιογενή τμήματα

Τα ολιγομελή τμήματα θεωρητικά επιτρέπουν πιο εξατομικευμένη διδασκαλία και καλύτερη παρακολούθηση της προόδου του κάθε μαθητή. Από την άλλη, ο πολύ μικρός αριθμός μαθητών μπορεί να λειτουργήσει περιοριστικά στην κινητοποίηση κάποιου μαθητή να διακριθεί. Αυτό που, κυρίως, πρέπει να προσέξετε, δεν είναι τόσο ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα σε απόλυτους αριθμούς, αλλά η ομοιογένεια. Όταν οι μαθητές ενός τμήματος βρίσκονται περίπου στο ίδιο επίπεδο, τότε το μάθημα γίνεται πιο στοχευμένα για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών και αυτό είναι εμφανές στις επιδόσεις των μαθητών.

5. Προετοιμασία για Εξετάσεις

Εάν το παιδί σας φοιτά στο Λύκειο και η αναζήτηση φροντιστηρίου έχει στόχο την καλύτερη προετοιμασία του για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί. Τα σημαντικότερα ζητούμενα για τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές είναι (α) η έγκαιρη κάλυψη της ύλης, για να υπάρχει επαρκής χρόνος για επαναλήψεις και (β) η συστηματική και οργανωμένη εξάσκηση με διαγωνίσματα προσομοίωσης, ώστε να αποκτήσουν πραγματική εμπειρία εξετάσεων και να μάθουν να διαχειρίζονται τον χρόνο αλλά και το άγχος τους. Βεβαιωθείτε ότι αυτά υποστηρίζονται με τον βέλτιστο τρόπο.

6. Υποδομές και Εγκαταστάσεις

Η ποιότητα των υποδομών και των εγκαταστάσεων του φροντιστηρίου λειτουργεί συχνά καθοριστικά στην αποτελεσματικότητα της μάθησης. Επισκεφτείτε όλους τους χώρους, αίθουσες και κοινόχρηστους χώρους, και ελέγξτε αν είναι σύγχρονοι και ευχάριστοι. Ένα καλαίσθητο και φωτεινό περιβάλλον προδιαθέτει θετικά το παιδί, καταρχάς για να θέλει να βρίσκεται εκεί και, κατά δεύτερον και ουσιαστικότερο, για να συμμετέχει στο μάθημα και να μελετά.

7. Πρόσθετες υποστηρικτικές υπηρεσίες

Το φροντιστήριο που θα επιλέξετε για το παιδί σας για κάποια χρόνια θα αποτελεί το δεύτερο σπίτι του. Για τον λόγο αυτό, πριν την επιλογή σας, θα πρέπει να αξιολογήσετε και τις πρόσθετες υπηρεσίες που μπορεί να του προσφέρει. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το παιδί σας να μπορεί να λάβει αξιόπιστη υποστήριξη στον Επαγγελματικό του Προσανατολισμό και στην επιλογή του πεδίου των σπουδών του. Πολλά φροντιστήρια, επίσης, προσφέρουν δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια για θέματα που αφορούν στους εφήβους, τα οποία απευθύνονται στους μαθητές και στους γονείς τους και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα. Μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν δευτερεύοντα, αλλά είναι εξίσου σημαντικά.

8. Επικοινωνία με Γονείς

Η συχνή και άμεση επικοινωνία με τους γονείς είναι καθοριστικής σημασίας για την παρακολούθηση της προόδου του παιδιού. Ενημερωθείτε για τον τρόπο και τη συχνότητα των ενημερώσεων των γονέων για τις επιδόσεις και τις τυχόν δυσκολίες των παιδιών. Να επιμείνετε σε αυτό και να μη δεχτείτε αόριστες απαντήσεις.

9. Φήμη και Αξιολογήσεις

Μια καλή ένδειξη για την ποιότητα ενός φροντιστηρίου είναι οι αξιολογήσεις και η φήμη του. Ρωτήστε τη γνώμη άλλων γονέων και παλαιότερων μαθητών, αναζητήστε κριτικές στο διαδίκτυο και μάθετε εάν το φροντιστήριο είχε καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις.

Η επιλογή φροντιστηρίου είναι μια απαιτητική διαδικασία, αλλά με τη σωστή έρευνα μπορείτε να βρείτε αυτό που είναι κατάλληλο, ώστε το παιδί σας να επιτύχει τους ακαδημαϊκούς του στόχους και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Φροντιστήρια Πουκαμισάς Βέροια Κέντρο:

  • Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 23
  • Τηλέφωνο: 2331020013
  • Ιστοσελίδα: https://www.poukamisas.gr/didaktiria/beroia-kentro/
  • Διεύθυνση Σπουδών: Μουρτζίλας Νικόλαος, Χριστέλη Λήδα

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69