BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών σε όλη την ελληνική επικράτεια

Χιλιάδες αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί αναμένουν την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για  10.000 νέους μόνιμους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις βαθμίδες σχολικής εκπαίδευσης πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025.

  1. Η απόφαση για την κατανομή 

Eν αναμονή η έκδοση Υπουργικής Απόφασης, που θα φέρει την υπογραφή του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη, με την κατανομή των 10.000 θέσεων ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και περιοχή.

  1. Οι προσκλήσεις – προκηρύξεις

Το επόμενο χρονικό  διάστημα αναμένονται οι προσκλήσεις (ΦΕΚ ΑΣΕΠ) στις οποίες θα καθορίζεται η κατανομή των 10.000 διορισμών ανά κλάδο / ειδικότητα και ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και περιοχή, ανά βαθμίδα εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια).

  1. Οι αιτήσεις στο ΟΠΣΥΔ

θα ακολουθήσει η εγκύκλιος της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας ΥΠΑΙΘΑ με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων.  Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ)

  1. Οι διορισμοί

Αφού ολοκληρωθούν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών θα ακολουθήσουν οι πίνακες με τα ονόματα των διορισθέντων και το σχετικό ΦΕΚ.

Πότε θα πραγματοποιηθούν οι διορισμοί

Πηγές του υπουργείου επισημαίνουν πως στόχος είναι οι πρώτοι διορισμοί (των δασκάλων και των νηπιαγωγών) να ανακοινωθούν μέσα στον Ιούλιο. Θα ακολουθήσουν, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, και οι διορισμοί των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και των λοιπών ειδικοτήτων που περιλαμβάνονται στη 2ΓΕ/2023. 

Αμέσως μετά τους διορισμούς, δηλαδή το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, πρόκειται να ανακοινωθούν και οι προσλήψεις των αναπληρωτών για τα σχολεία όλης της χώρας.

Οι 10.000 νέες θέσεις μόνιμων διορισμών από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ διαρθρώνονται ως ακολούθως:

Α) 4.451 προς κάλυψη με βάση τον δημοσιονομικό κανόνα μία πρόσληψη για μία αποχώρηση

Β) 5.549 επιπλέον θέσεις, καθώς μετά από μελέτη των στοιχείων προκύπτει ανάγκη κάλυψης  κενών. 

Η συνολική δαπάνη κάλυψης των νέων θέσεων, ύψους 110 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί αποκλειστικά από εθνικούς πόρους που μέχρι τώρα διατίθενται για προσλήψεις αναπληρωτών. 

Στην κατεύθυνση αυτή θα διενεργηθούν διορισμοί με έμφαση:

  • στην ειδική αγωγή όπου θα καλυφθούν περισσότερες από τετραπλάσιες σε σχέση με το προηγούμενο έτος θέσεις ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οκταπλάσιες θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, δεδομένου ότι την προηγούμενη χρονιά οι διορισμοί αφορούσαν αποκλειστικά ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς,
  • στις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφού σε υπάρχουσες και νεοσυσταθείσες θέσεις ειδικοτήτων τοποθετούνται πενταπλάσιοι σε σχέση με πέρσι εκπαιδευτικοί, ενώ συνολικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι διορισμοί θα ξεπεράσουν τους 2.800.
  • στην κάλυψη αναγκών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσηςόπου θα γίνουν άνω των000 διορισμών σε όλες τις ειδικότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, επιπλέον μόρια στους διορισμούς των εκπαιδευτικών προστίθενται μέσω της πιστοποίησης των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έχοντας οι υποψήφιοι στα χέρια τους το πτυχίο των υπολογιστών, αυτομάτως κατέχουν επιπλέον 4 μόρια.

https://kekgnosi.gr/%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8e%ce%bd-ecdl/

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69