tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Περιβαλλοντική δράση πραγματοποιήθηκε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Την Τρίτη 28/5 υλοποιήθηκε στην αυλή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Οι μαθητές του τμήματος Β1 του σχολείου, με εκπαιδευτικό την Ελένη Καλτσά και  με την πολύτιμη βοήθεια του γεωπόνου Νικόλαου Κιατικίδη που επισκέφθηκε το σχολείο, καθώς και τους γονείς μαθητή του τμήματος, του Βαγγέλη Βασιλειάδη και της Παναγιώτας Κακούλη, που είχαν την ευγενή καλοσύνη να προσφέρουν όλα όσα ήταν απαραίτητα για τη δράση, συμμετείχαν σε δενδροφύτευση, κάνοντας πράξη το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον.

Τα παιδιά αρχικά συζήτησαν με το γεωπόνο και διατύπωσαν τα ερωτήματά τους σχετικά με τα είδη φυτών και τη χρησιμότητά τους προς τον άνθρωπο. Έπειτα κάθε παιδί φύτεψε το δικό του φυτό, ενώ στο τέλος προσέφεραν όλα αυτά τα ως δωρεά στον σύλλογο ’’Τα παιδιά της άνοιξης’’.

Πολύ συχνά στα σχολικά βιβλία τα παιδιά μελετούν περιβαλλοντικά θέματα με στόχο την ενημέρωσή τους και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης. Ωστόσο οι βιωματικές δραστηριότητες αυτού του είδους καθιστούν τους μαθητές και τις μαθήτριες συμμέτοχους στην προσπάθεια και όχι απλούς παρατηρητές.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως το μέλλον αυτού του πλανήτη ανήκει στα παιδιά!

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69