tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Γυμνάσιο Μακροχωρίου: Η Διαφορετικότητα σε Δράση - ΜΑΖΙ

Από το Γυμνάσιο Μακροχωρίου ανακοινώθηκαν τα εξής: 

Ένα τεράστιο κεφάλαιο, συνεχώς αναπτυσσόμενο, με ολοένα περισσότερες εξελίξεις και καινοτομίες.

Εμείς κι εσείς, εμείς κι αυτοί, μαθητές και δάσκαλοι, δάσκαλοι και γονείς, γονείς και παιδιά, μαθητές γενικής παιδείας, μαθητές ειδικής αγωγής, δάσκαλοι γενικώς, δάσκαλοι ειδικής αγωγής.

Τόσες πολλές έννοιες, τόσοι πολλοί διαχωρισμοί, ενώ θα μπορούσε να υπάρχει μόνο ένας όρος το Εμείς, το Μαζί. Όλοι μας είμαστε τόσο διαφορετικοί, αλλά συνάμα και τόσο ίδιοι.

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να αποδεχτούμε, πρώτα απ όλα, τον εαυτό μας, ώστε να μπορέσουμε να αποδεχτούμε και τους δίπλα μας, για να είμαστε όλοι μαζί, όλοι ίσοι, μία ομάδα με ένα στόχο κι ένα σκοπό, την ευτυχία, όπως την νοιώθει και την εννοεί ο κάθε ένας από μας.

Κι όλο αυτό μπορεί να γίνει κατορθωτό με: την αποδοχή, την ενσυναίσθηση, την συμπερίληψη, την συνεργασία.

Γι' αυτό λοιπόν, το Γυμνάσιό μας ξεκίνησε μια τέτοιου είδους συνεργασία, με το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ, συμμετέχοντας ενεργά, σε μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων οι οποίες ξεκίνησαν :

Α. στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 με την Ημερίδα Αθλητισμού για Άτομα με Αναπηρία, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο ''Αιγές Μέλαθρον''. Την ημερίδα παρακολούθησαν από το γυμνάσιο μας η Δ/ντρια , κα Κοταμπίτση Μαρία και οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, Κελεπούρης Αντώνιος, Κυριακοπούλου Μαρία, Τσουλτσίδου Κωνσταντίνα, Χατζηγεωργίου Χριστίνα και Καραγιάννη Άννα.

Β. στις 20 Νοεμβρίου 2023 το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ, ύστερα από πρόσκλησή μας, επισκέφθηκε με τους αθλητές του το Γυμνάσιό μας, όπου έγινε παρουσίαση ενός παραμυθιού που αναφέρεται στην διαφορετικότητα, με τίτλο : «Ποντικίνα Πικασίνα» και στη συνέχεια, οι μαθητές μας και οι αθλητές του σωματείου Αιγές, συμμετείχαν σε κοινές δράσεις που αφορούσαν παραολυμπιακά αθλήματα όπως : μπάσκετ με αμαξίδιο, ποδόσφαιρο τυφλών, αγώνες δρόμου τυφλών και τέλος παραδοσιακοί χοροί, όπου χόρεψαν όλοι μαζί.

Γ. στις 5 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της συνεργασίας σχολικών μονάδων, παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε στην δράση του Γ.Ε.Λ. Μακροχωρίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στα αθλήματα : βόλεϊ ΑμεΑ, ποδόσφαιρο τυφλών, ποδόσφαιρο ατόμων με κινητικά προβλήματα, αγώνας δρόμων τυφλών.

Δ. και τέλος στις 11 Δεκεμβρίου 2023, πάλι σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ, συμμετείχαμε στην παρουσίαση Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αθλημάτων όπως : Laser run, Μπάσκετ με αμαξίδιο και Καράτε. 

Παράλληλα είχαμε παρουσίαση πρώτων βοηθειών, από το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Βέροιας και τέλος παραδοσιακούς χορούς, τόσο στην έναρξη της εκδήλωσης, όσο και στη λήξη της, όπου όλοι οι συμμετέχοντες, μαθητές, αθλητές, συνοδοί, δάσκαλοι, γίναμε ένας τεράστιος - φιλόξενος κύκλος, στον οποίο κανένας δεν ξεχώριζε, κανένας ήταν διαφορετικός, όλοι ήμασταν μία ομάδα, ίδιοι, ίσοι, ΜΑΖΙ!!! 

Φυσικά οι δράσεις μας δεν τελειώνουν εδώ, με το νέο έτος έπεται συνέχεια. 

Από τη διεύθυνση και τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας ευχές για 

Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο και γεμάτο υγεία Το Νέο Έτος, Χαρούμενες γιορτές!!!

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69