tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ξεκίνησε ο Δεκέμβρης των παραμυθιών στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας

Ένας ακόμη «Δεκέμβρης των παραμυθιών» έκανε το ξεκίνημά του στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας. Ένας Δεκέμβρης, ενταγμένος στη στοχοθεσία της Διαπίστευσης Erasmus που υλοποιεί το σχολείο.

Μια αίθουσα μ’ ένα καταπληκτικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Ένα σκηνικό στο οποίο συμπληρωματικά και με υποδειγματικά εικαστικό τρόπο παρουσιάζονται οι συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων, φωτιές – πλημμύρες, (δεξιά και αριστερά της, κατά τα άλλα, ήρεμης χριστουγεννιάτικης νύχτας).

Μια ομάδα δασκάλων με την αγωνία της επιτυχούς παρουσίασης να λαμπυρίζει στα μάτια τους και να γίνεται λάμψη καθώς παίρνει τη θέση της η ηθική ικανοποίηση των αποτελεσμάτων μιας προσπάθειας συνεχούς και επίπονης. Μιας ομάδας δασκάλων με επικεφαλής, βέβαια, τη δια βίου δασκάλα του σχολείου Σοφία Παυλίδου.

Μια αίθουσα γεμάτη παιδικά χαμόγελα, ευχαριστημένα πρόσωπα και μάτια γεμάτα αγωνία, αναμονή και έκπληξη για όσα βλέπουν και ακούν από τη συγγραφέα.

Μια συγγραφέα που είναι και το δείχνει, πραγματικά, ικανοποιημένη και ευχαριστημένη από το σύνολο της προσπάθειας και των συμμετεχόντων.

Την έναρξη, λοιπόν, του φετινού «Δεκέμβρη των παραμυθιών» έκανε η αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών, Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου, η οποία διηγήθηκε την ιστορία ¨Το πικ νικ στην αλάνα¨. Η κα Πρωτοψάλτου έφερε μαζί της τη ζιζανιοπαρέα του μικρού Νικόλα και με αφορμή ένα πικ νικ που διοργάνωσε η παρέα, ξεδίπλωσε με ταλέντο και φαντασία το κουβάρι της κλιματική κρίσης, ξεκινώντας από το τι είναι, προχωρώντας στο πως γίνεται η παρουσία της αισθητή και, πλέον, επικίνδυνη για τους ανθρώπους και τη Γη και καταλήγοντας στο τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μας, ακόμη και τα παιδιά, για να αλλάξουμε την καταστροφική της πορεία.

Μια ιστορία που γράφτηκε, όπως και όλες οι άλλες που θα ακολουθήσουν από τις υπόλοιπες προσκεκλημένες συγγραφείς, κατά παραγγελία, γεγονός που δεν τις στέρησε, ωστόσο, τη φαντασία και τη δημιουργική σύνθεση. Η ¨παραγγελία ζητούσε ιστορίες που να πραγματεύονται θέματα γύρω από την κλιματική κρίση, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την απορρύθμιση των εποχών, εντάσσοντας μέσα σ’ αυτές τις ιστορίες ένα Σκιάχτρο (σύμβολο της προστασίας και της τάξης) καθώς και έναν ήρωα υπάρχοντος παραμυθιού, κλασικού ή μη, κατ’ επιλογή της συγγραφέα.

Της παρουσίασης ακολούθησε ένα μικρό δρώμενο από τους μαθητές της Δ΄ τάξης. Μέσα σε 3-4 λεπτά, με έναν τρόπο χιουμοριστικό και ευχάριστο κατάφεραν να μιλήσουν για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, θίγοντας πολλά από τα δυσάρεστα αποτελέσματά της, που τα βιώνουμε, ήδη, στις μέρες μας (ακραία καιρικά φαινόμενα, καταστροφές σε αγροτικές και κτηνοτροφικές παραγωγές, έλλειψη προϊόντων και αγαθών, υπερβολική αύξηση τιμών των τροφίμων κ.λ.π.).

Ακολούθησε ξενάγηση της συγγραφέα στη μικρή έκθεση με Σκιάχτρα που παρουσιάζουμε στον βοτανο-άρωματόκηπό.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69