tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ημερίδα μαθηματικών πραγματοποιήθηκε στην Βέροια

Ημερίδα μαθηματικών, στο πλαίσιο της προαγωγής της γνώσης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο  (Μενδρεσέ Τζαμί) στην Βέροια.

Την ημερίδα, που απευθυνόταν σε καθηγητές μαθηματικών, αλλά και σε μαθητές, διοργάνωσε το παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας και την Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Η πρόεδρος του παραρτήματος της Ε.Μ.Ε., Χαρούλα Σαραφοπούλου, χαιρέτισε την εκδήλωση και παρουσίασε τα βιογραφικά των εισηγητών.

Ξεκινώντας, ο Ομότιμος Καθηγητής του τμήματος Μαθηματικών του Ε.Κ.Π.Α, Θεοδόσιος Ζαχαριάδης, ανέπτυξε το θέμα «Η αποδεικτική διαδικασία στο νέο πρόγραμμα σπουδών για τα Μαθηματικά», δηλαδή πως εμφανίζεται αυτή η διαδικασία, η αποδεικτική διαδικασία, στα νέα προγράμματα. Ο κος Ζαχαριάδης είναι ο συντονιστής της ομάδας εκπόνησης των προγραμμάτων σπουδών των μαθηματικών του λυκείου. Με βάση τον προγραμματισμό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σήμερα, θα ξεκινήσει η εφαρμογή τους τον Σεπτέμβριο του 2025, που θα είναι έτοιμα και τα σχολικά βιβλία σε έντυπη μορφή για να δοθούν στους μαθητές. Τον Σεπτέμβριο του 2024 θα είναι σε ψηφιακή μορφή και θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί να αξιοποιούν κομμάτια αυτών των προγραμμάτων.

Έπειτα ο Δρ Μαθηματικών, πρώην Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών, Γιάννης Θωμαΐδης και ο Μαθηματικός του 3ου ΓΕ.Λ. Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπαρούτης, ανέπτυξαν το θέμα «Βασικές αρχές για την κατανόηση της αποδεικτικής διαδικασίας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο».

Το βασικό θέμα είναι τα νέα προγράμματα μαθηματικών, όλων των αντικειμένων, που έχουν εκπονηθεί από το ΙΕΠ και τώρα είναι σε διαδικασία συγγραφής των νέων βιβλίων, κι από του χρόνου θα αρχίσει η εφαρμογή τους. Έρχονται πολλές αλλαγές στη διαδικασία των μαθηματικών, και σε δημοτικό, και σε γυμνάσιο και σε λύκειο, οπότε θίχθηκαν κάποιες καινοτομίες νέων προγραμμάτων και οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν από τους εκπαιδευτικούς για να εφαρμοστούν αυτά τα προγράμματα (επιμόρφωση εκπαιδευτικών, καλά νέα βιβλία, συνεχής παρακολούθηση των νέων προγραμμάτων σπουδών).

Στο τέλος της ημερίδας οι εισηγητές απάντησαν ερωτήματα που τέθηκαν από το κοινό.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69