tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού πραγματοποιήθηκε στην Βέροια (βίντεο)

Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον πολυχώρο Sala στην Βέροια.

Επρόκειτο για μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακροχωρίου Ημαθίας «ΨΗΦΙΔΩΤΟ».

Ο διευθυντής του ΓΕΛ Μακροχωρίου, Γιάννης Γεωργουδάκης, απηύθυνε χαιρετισμό, παρουσίασε τα βιογραφικά των ομιλητών και συντόνισε την εκδήλωση.

Εκτός από τους ομιλητές της εκδήλωσης ο Αντώνης Ιατρόπουλος, συνεργάτης του Σωματείου «Σύλλογος Όραμα Ελπίδας», έκανε σύντομη ενημέρωση για τη διαδικασία ένταξης στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Ο Ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Νίκος Σιαπερόπουλος, αναφέρθηκε στον ρόλο της αυτογνωσίας, στην επιλογή σπουδών και σταδιοδρομίας, καθώς και στη διαχείριση του άγχους κατά την προετοιμασία για τις εξετάσεις.

Έπειτα, εκ μέρους της Career Counseling, ο Χημικός, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Διδάκτωρ Ψυχομετρίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Χρήστος Ατλάσης, στο πρώτο μέρος της εισήγησής του, αναφέρθηκε στο Μηχανογραφικό του 2024, καθώς και στις ευκαιρίες - παγίδες που υπάρχουν, όπως και στα επαγγέλματα του μέλλοντος, ενώ στο δεύτερο μέρος μίλησε για τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρώπη και στην Αμερική με υποτροφία.

Στη συνέχεια ο Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, με τον το βαθμό του αστυνόμου Β,  σύνδεσμος της Ελληνικής Αστυνομίας με την με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Δράμας, Στέλιος Στυλιανίδης, αναφέρθηκε στη διαδικασία εισαγωγής, στη φοίτηση και στις προοπτικές των Αστυνομικών Σχολών.

Ακολούθησε η διαδικτυακή σύνδεση με την Ρόδο, όπου ο Διευθυντής του ΓΕΛ Κρεμαστής Ρόδου, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας με μεγάλη εμπειρία στην περιοχή των Δωδεκανήσων, Δημήτρης Γρηγοριάδης,  μίλησε για τα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας, δηλαδή για τον στρατό, την πυροσβεστική και το λιμενικό, καθώς και για τις σχολές του εμπορικού ναυτικού. Επιπλέον αναφέρθηκε στην πρόσβαση στα δημόσια ΙΕΚ και στις προοπτικές επαγγελματικής ανάπτυξης που δίνονται στους αποφοίτους των ΙΕΚ.

Στο τέλος δόθηκε χρόνος ώστε γονείς και μαθητές να απευθύνουν ερωτήματα οι οποίες απαντήθηκαν διεξοδικά από τους ομιλητές.

Το παρόν έδωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα, ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δαβόρας, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΒΡΕ.ΣΤΑ. "Θεανώ Ζωγιοπούλου", ο σύλλογος διδασκόντων του ΓΕΛ Μακροχωρίου, εκπαιδευτικοί από άλλες σχολικές μονάδες, γονείς και μαθητές του 2ου, 3ου, 4ου ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Μουσικού Σχολείου, 3ου Γυμνασίου κ.α.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69