tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πρόγραμμα για την παραπληροφόρηση

Το News Literacy Center, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Ελλάδα, οργανώνει ένα πρόγραμμα για την παραπληροφόρηση, που περιλαμβάνει μία σειρά από newsletters και διαδικτυακές συναντήσεις.

Τα δεκατέσσερα (14) συνολικά newsletters με θέμα "Εξακριβωμένες Πληροφορίες Εναντίον της Παραπληροφόρησης: η περίπτωση της Ουκρανίας", θα προσφέρονται δωρεάν και θα αποστέλλονται μέσω email.

Η εισβολή στην Ουκρανία θα είναι το βασικό θέμα για το οποίο θα εξεταστούν και αναλυθούν οι τρόποι παραπληροφόρησης.

Το προσφερόμενο υλικό θα στοχεύει στην ανάδειξη της παραποίησης σύγχρονων και ιστορικών γεγονότων, στα προπαγανδιστικά αφηγήματα, στον εντοπισμό και την ανάλυση τεχνικών χειραγώγησης αλλά και σε σύντομες συμβουλές/οδηγούς (media literacy –ειδησεογραφικής παιδείας) για να αποφύγουμε την παραπλάνηση καθώς και προτάσεις αξιόπιστων πηγών.

Θα περιλαμβάνονται επίσης επεξηγηματικά βίντεο όπου, κατά περίπτωση, γίνεται αναφορά σε εργαλεία ελέγχου γεγονότων (fact checking).

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με προγραμματισμένες, ζωντανές διαδικτυακές συζητήσεις μέσω zoom και με μία δια ζώσης συνάντηση στο Thessaloniki Techlab με κεντρικό ομιλητή τον ιδρυτή του factchecker.gr, κ. Θάνο Σιτίστα Επαχτίτη.

Πώς θα συμμετέχετε στο πρόγραμμα και οι ημερομηνίες εγγραφών:

Το πρόγραμμα "Εξακριβωμένες Πληροφορίες Εναντίον της Παραπληροφόρησης: Η περίπτωση της Ουκρανίας" απευθύνεται σε άτομα άνω των 15 ετών και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να το παρακολουθήσει τις ώρες και τις μέρες που επιθυμεί. Δηλώστε συμμετοχή στον σύνδεσμο:

https://forms.gle/jsYA49aktMaBHwza7

προκειμένου να λαμβάνετε το newsletter, μέσω του οποίου θα έχετε πρόσβαση σε όλο το προσφερόμενο υλικό.

Με ξεχωριστό email, θα ειδοποιηθείτε για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των διαδικτυακών συναντήσεων. Μπορείτε επίσης να δηλώσετε συμμετοχή μέσω email στέλνοντας το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητα και τον τόπο διαμονής σας στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Στο ίδιο email μπορείτε να απευθυνθείτε για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 5 έως 25 Οκτωβρίου 2023.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69