tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Unboxing απινιδωτή και εκπαίδευση υπαλλήλων της ΔΔΕ Ημαθίας στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας (φωτογραφίες)

Το απόγευμα της Πέμπτης στον χώρο του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας έγινε η τελετή ανοίγματος της συσκευασίας (unboxing) του νέου απινιδωτή του σχολείου κι εκπαίδευση των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Από σήμερα το σχολείο φιλοξενεί έναν τελευταίας τεχνολογίας απινιδωτή, η αγορά του οποίου έγινε από την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας. Ο απινιδωτής χρησιμοποιείται για την ανάταξη της λειτουργίας της καρδιάς και είναι απαραίτητος σε σημείο όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος. Ο συγκεκριμένος θα καλύψει τις ανάγκες όλων των σχολείων του οικοδομικού συγκροτήματος, δηλαδή 2.000 ατόμων.

Ο Διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας Νίκος Ουσουλτζόγλου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην δομή του σχολείου και στην ομάδα Πρώτων Βοηθειών που δημιουργήθηκε το 2019, κι έκτοτε έχει εκπαιδεύσει μαθητές, εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, προσκόπους, υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, συλλογικότητες και συμπολίτες μας. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα εκπαιδευτούν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς «Η Ντόλιανη» και εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Συντονίστρια και ψυχή της ομάδας Α’ Βοηθειών είναι η εκπαιδευτικός του σχολείου και νοσηλεύτρια Γεωργία Κούτλα, που προσφέρει ακούραστα κι επίμονα εργασία και χρόνο προάγοντας τον εθελοντισμό.

Το unboxing έκανε η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Γεωργία Μπατσαρά. Η κ. Κούτλα παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τον σύγχρονο απινιδωτή και τις λειτουργίες του. Έπειτα οι κ. Ουσουλτζόγλου και Αλατζόγλου τοποθέτησαν τον απινιδωτή σε ειδικό κουτί, με το χαρακτηριστικό πράσινο σήμα με την καρδιά και τον κεραυνό, με συναγερμό και κλειδαριά και θα χρησιμοποιείται από πιστοποιημένους ανανήπτες.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν οι Αντιδήμαρχοι Συρμούλα Τζήμα και Καλλίστρατος Γρηγοριάδης.

Έπειτα ακολούθησε η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών της ΔΔΕ στην Βασική Υποστήριξη Ζωής ΚΑΡΠΑ [Basic Life Support (BLS)] και στην Χρήση Εξωτερικού Αυτόματου Απινιδωτή [Automated External Defibrillator (AED)], από την κ. Κούτλα και τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του ERC, την Μαρία, την Γεωργία και τον Δημήτρη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Γεωργία Μπατσαρά, Συρμούλα Τζήμα και Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Αθανάσιος Αλατζόγλου, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων ΔΔΕ Ημαθίας Μαριάννα Λούκα, ο διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας Νίκος Ουσουλτζόγλου, η διευθύντρια του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βέροιας κι εκπαιδευτικοί – υπάλληλοι της ΔΔΕ Ημαθίας.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69