tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας: Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα «Σχολική Διαμεσολάβηση Ομηλίκων».

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, την Τρίτη 4-4-2023,  στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, συμμετείχαν σε ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα  «Σχολική Διαμεσολάβηση Ομηλίκων».

Η σχολική διαμεσολάβηση, αποτελεί σημαντικό εργαλείο ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων στο χώρο του σχολείου, ιδιαίτερα σήμερα που παρουσιάζεται αυξημένος αριθμός συγκρούσεων, επιθετικότητας και άλλων ψυχοκοινωνικών δυσκολιών στα σχολεία.

Η διαμεσολάβηση ομηλίκων, δηλαδή η εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών στη διαχείριση ενδοσχολικών συγκρούσεων μέσα από τη διαδικασία της διαμεσολάβησης, είναι μια μέθοδος η οποία εφαρμόζεται συστηματικά σε σχολεία του εξωτερικού με εντυπωσιακά αποτελέσματα. 

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε από την «Αντιγόνη- Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία»,  δια της εκπροσώπου της, κ. Κυπριανίδου Σοφίας.

Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας στο πλαίσιο του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού συμμετείχαν στις παρακάτω δράσεις:

1. Διδακτική επίσκεψη στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας την Τετάρτη 5-4-2023, όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους των εργαστηρίων και ενημερώθηκαν για τα προγράμματα σπουδών.

2. Ενημέρωση για το πρόγραμμα σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές της ΕΠΑΣ στο χώρο του 1ου Γυμνασίου την Πέμπτη 6-4-2023.

Ενδοσχολική Επιμόρφωση

Οι εκπαιδευτικοί του 1 ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας συμμετείχαν σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενδοσχολική επιμόρφωση την Τετάρτη 29-3-2023. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με παράρτημα Ρομά, ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας του Σχολείου, πραγματοποίησε ενδοσχολική επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς του σχολείου με θέμα: «Σχολική Διαρροή και άτακτη φοίτηση στην Κοινότητα Ρομά».

Η Ζεϊμπεκίδου Χριστίνα, κοινωνική Λειτουργός, η Τασιοπούλου Μαρία, ψυχολόγος και η Μπουκλά Θωμαή, διαμεσολαβήτρια, ανέλαβαν να παρουσιάσουν το θέμα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα γνωρίσματα του πολιτισμού της κοινότητας Ρομά και στο πρόβλημα της σχολικής διαρροής.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69