tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διαγωνισμός εικαστικής δημιουργίας

Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Erasmus+, με τίτλο: «Language, Learning via Literature», καλεί τις σχολικές μονάδες της ΔΠΕ Ημαθίας να συμμετέχουν σε Διαγωνισμό Εικαστικών Έργων με την τεχνική Φωτογραφικού κολάζ, με θέμα:

«Οι ήρωες των κλασικών παραμυθιών στη σύγχρονη πραγματικότητα».

Ο διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες να επιλέξουν έναν/μία αγαπημένο/η ήρωα των κλασικών παραμυθιών και να τον εντάξουν με την τεχνική του κολάζ μέσα σε ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο της εποχής.

Προτεινόμενος τρόπος δημιουργίας των έργων:

 Φωτογραφική αποτύπωση μίας εικόνας της σύγχρονης πραγματικότητας (περιβαλλοντικού, κοινωνικού, καταναλωτικού κ.λ.π. περιεχομένου) η οποία θα αποτελεί το γενικό πλαίσιο του έργου.

 Απομόνωση ενός ήρωα παραμυθιού της επιλογής σας και ένταξή του στη φωτογραφία-γενικό πλαίσιο που επιλέχθηκε ( προτείνεται με remove.bg ).

 Εμπλουτισμός με σύντομο κείμενο (προτείνεται απόσπασμα λογοτεχνικό, ποιητικό απόσπασμα ή απόσπασμα από το παραμύθι) του μηνύματος που θέλουμε να αναδείξουμε ή να υπονοήσουμε. Το κείμενο εντάσσεται είτε εντός του έργου, είτε σε καλαίσθητο καρτελάκι.

Προδιαγραφές έργου

Κάθε έργο θα πρέπει να έχει διαστάσεις 35Χ25, να είναι τυπωμένο σε λεπτό χαρτόνι και να συνοδεύεται από πρόσθετο καρτελάκι, στο οποίο θα αναγράφονται ευκρινώς τα ονοματεπώνυμα των δημιουργών, η τάξη και το σχολείο τους.

Τα έργα θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας (κος Κατσαβός Δημήτριος, τηλ.: 2331097278 ή τη Διεύθυνση, κος Νικολαϊδης Νικόλαος τηλ. :2331070981).

Τα έργα των μαθητών θα εκτεθούν σε κεντρικό σημείο της πόλης της Βέροιας, τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου (ο τόπος και ο χρόνος θα προσδιοριστεί σε επόμενο έγγραφο).

Οι επισκέπτες της έκθεσης (μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων σχολείων του προγράμματος Erasmus) θα κληθούν να επιλέξουν το καλύτερο έργο. (Το έργο του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας θα είναι εκτός διαγωνισμού, για λόγους δεοντολογίας).

Θα δοθούν ως βραβεία, 5 βιβλία για το έργο που θα διακριθεί 3 για το δεύτερο και 2 για το τρίτο. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Όσες σχολικές μονάδες επιθυμούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό προσκαλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, κο Νικολαΐδη Νικόλαο (τηλεφωνικά στο 2331070981 ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή στον Δ/ντή του Δ. Σχ. Κουλούρας, κο Κατσαβό ( στο 2331097278 ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69