tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με τον Γιώργη Μελίκη έκλεισε ο «Δεκέμβρης των παραμυθιών» στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας

"Αν ήμου μαθητής ξανά, ήθελα να είμαι μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας". Με αυτή τη φράση, δια στόματος Γιώργη Μελίκη, έκλεισε ο «Δεκέμβρης των παραμυθιών» του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, που , φέτος, υλοποιείται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus+ «Language, Learning via Literature».

Είχε προηγηθεί η τελευταία συνάντηση-εκδήλωση με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας. Μια συνάντηση , η οποία ξεκίνησε με ένα καλωσόρισμα από το Διευθυντή του Σχολείου και εμπνευστή του «Δεκέμβρη των παραμυθιών» καθώς και ένα χαιρετισμό από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Παπαγεωργίου Αικατερίνη, η οποία αναφέρθηκε στην αξία των παραμυθιών και στη διεισδυτικότητα που έχουν στον ψυχικό κόσμο των παιδιών.

Η βραδιά ήταν κομμένη στα δυο. Στο πρώτο μέρος της, ο Γιώργης, ο Μελίκης της Παράδοσης, όπως τον αποκαλούν πολλοί και του αρέσει, αφού παρουσίασε ένα σύντομο βιντεάκι, παραγωγή του Εθνογραφικού Μουσείου του, σχετικά με τους μήνες στην παράδοση, αφηγήθηκε στα παιδιά ένα παραμύθι για τους 12 μήνες ενώ συνέχισε να λέει παραδοσιακά παραμύθια για τον μικρό Αλέξανδρο, για τον Αλέξανδρο τον Μέγα. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ξεχωριστό ενδιαφέρον τις αφηγήσεις, αφηγήσεις με ήρεμη, κατανοητή γλώσσα, με χρώματα κι αρώματα μιας άλλης εποχής…, άλλης φιλοσοφίας και κοινωνιολογικής προσέγγισης.
Στη συνέχεια, στο δεύτερο μέρος, τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές. Υπό την καθοδήγηση της Σοφίας Παυλίδου και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, ανέλαβαν μέσα από το «Παραμυθένιο Συμβούλιό» τους να τοθετηθούν στην καρδιά του προβλήματος και να δώσουν λύσεις, σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχουν οι κλασικοί ήρωες των παραμυθιών από το σάρωμα του διαδικτύου.

Ακολούθησε ένα σύντομο βιντεάκι για όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο των προετοιμασιών του «Δεκέμβρη των παραμυθιών» με πρωταγωνιστές τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ ακολούθησαν οι μαθητές της Στ’ ξετυλίγοντας με μαγικό τρόπο τις χορευτικές τους ικανότητες.

Ξαφνικά, ένα χτύπημα δυνατό στο τζάμι, τους αναστάτωσε. Ανοίγοντας το παράθυρο, είδαν να κρέμεται από τα κάγκελα ο Αι- Βασίλης. Ώσπου τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν τι γίνεται, μ’ έναν πήδο ανάμεσα σε φωνές και χειροκροτήματα, βρέθηκε δίπλα τους.

Ε, … το τι έγινε, δεν περιγράφεται. Χορός των παιδιών με τον Αι-Βασίλη, με τους δασκάλους, μοίρασμα δώρων, φωτογραφίες, αγκαλιές, το πνεύμα των Χριστουγέννων – ¨ η επιφοίτηση!¨, … χαμός!

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69