tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βραβείο του Ευρωπαϊκού Σήματος Γλωσσών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2020 από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών / Erasmus+, στην Αθήνα, για την υλοποίηση προγράμματος eTwinning, σχολικού έτους 2019-20. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της υπουργού παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Το πρόγραμμα, με τίτλο «Baba Yaga meets Froschkönig» (Η μάγισσα από τα ρωσικά παραμύθια συναντάει τον Πρίγκιπα Βάτραχο), υλοποιήθηκε από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου, στα πλαίσια του μαθήματος της γερμανικής γλώσσας, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Ελένη Βουλιουβάση και σε συνεργασία με μαθητές από τη Γερμανία και την Ουκρανία. 

Μέσα από την πλούσια παράδοση των παραμυθιών, οι μαθητές επιχειρούν μια πολιτιστική προσέγγιση της Ευρώπης και ανακαλύπτουν πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία άλλων χωρών, δίνοντας έμφαση στις ομοιότητες. Παράλληλα, έγινε μια σύνδεση της παράδοσης με την τεχνολογία, καθώς οι μαθητές χρησιμοποιούν ήρωες κλασσικών παραμυθιών για να γράψουν συνεργατικά σύγχρονα παραμύθια που διαδραματίζονται στη σημερινή εποχή.

Επιπροσθέτως, το έργο τιμήθηκε με την Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας και πήρε την πρώτη θέση στον 67o Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό με τίτλο «EUnited – Europa verbindet». 

Το βραβείο παρέλαβε η Εκπαιδευτικός ΠΕ70 Ελένη Βουλιουβάση. Στην εκδήλωση απονομής παραβρέθηκαν ο Δ/ντής του 8ου Δ.Σ. Βέροιας Κυριάκος Μήτκας καθώς και η Διευθύντρια Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Ευθυμία Γώτη

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69