tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δράση για την διαφορετικότητα πραγματοποίησε το ΕΕΕΕΚ Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που τιμάται στις 3 Δεκέμβρη κάθε έτους, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βέροιας πραγματοποίησε δράση στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας.

Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, έπαιξαν και συνομίλησαν με τους πολίτες που πέρασαν από το σημείο.

Μέσα από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι όσοι συμμετείχαν ζωγράφισαν ξεχωριστές μορφές πάνω στο χαρτί, όπως είναι και ο καθένας μας, μοναδικός, δημιουργώντας την «Αφίσα της Διαφορετικότητας».

Το διαφορετικό υπάρχει γύρω μας σε πολλές μορφές και η ποικιλομορφία δεν τελειώνει ούτε στην εμφάνιση, ούτε στον τρόπο μάθησης και επικοινωνίας, ούτε στην καταγωγή και ούτε και στο φύλο.

Οι διοργανωτές μέσα από αυτήν την αλληλεπίδραση ήθελαν να περάσουν το μήνυμα ότι αν και όλοι είμαστε διαφορετικοί, μοναδικοί, μπορούμε να είμαστε ίσοι μέσα από τη συνύπαρξη, τη δημιουργικότητα, το σεβασμό και την έμπρακτη αποδοχή.

Άλλωστε το να είναι κανείς αναντικατάστατος, πρέπει να είναι διαφορετικός!

Το παρόν στην δράση έδωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Βέροιας Συρμούλα Τζήμα, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δημήτρης Πυρινός, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Αθανάσιος Παπαδόπουλος, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ημαθίας Λένα Δημητριάδου, ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Βέροιας Πολύκαρπος Κουτσαντάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α.

Η κ. Τζήμα είπε «Η μεγάλη επιτυχία της σημερινής εκδήλωσης είναι ότι έσμιξαν παιδιά της τυπικής εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής για να δημιουργήσουν, να φιλοτεχνήσουν, μέσα από μία κοινή δράση, ένα κοινό έργο τέχνης».

Η Ειρήνη Παραλούκα, Κοινωνική Λειτουργός στο ΕΕΕΕΚ Βέροιας είπε ότι η δράση αποσκοπεί στην ενημέρωση για τα δικαιώματα και την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

 

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69