tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων - Συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Απεργία πραγματοποίησαν δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές ως αντίδραση στην διαδικασία αξιολόγησης που επιχειρεί να καθιερώσει στις σχολικές μονάδες το Υπουργείο Παιδείας. Η κόντρα μεταξύ εκπαιδευτικών και Υπουργού Παιδείας έχει οξυνθεί μετά την προσφυγή της κ. Κεραμέως στην δικαιοσύνη και την κήρυξη της απεργίας - αποχής από την διαδικασία αξιολόγησης ως παράνομη.

Στο πλαίσιο αυτής της απεργίας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας. Η εκπαιδευτική κοινότητα υποστηρίζει ότι οι επιλογές του Υπουργείου Παιδείας θα μετατρέψουν τα σχολεία σε αυτόνομες επιχειρήσεις και θα δημιουργήσουν έναν ανταγωνισμό που δεν θα προωθήσει την ισότητα και την δημόσια παιδεία.

Στην συγκέντρωση τοποθέτηση πραγματοποίησε εκ μέρους των μαθητών ο Χρήστος Καλλιμάνης, μαθητής ΕΠΑΛ και ακολούθησαν από την εκπαιδευτική κοινότητα οι Χαρά Αξούριστου (ΕΛΜΕ Ημαθίας), Σταυρούλα Μιχαηλίδου (ΣΕΠΕ Ημαθίας) και Σωτήρης Σταμάτης (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νηπιαγωγών Νάουσας). 

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης.

Την διαμαρτυρία στήριξαν η ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και ο Αγροτικός Σύλλογος Μαρίνος Αντύπας. Παραβρέθηκε ο βουλευτής Άγγελος Τόλκας και η πρώην βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του τοπικού ΚΚΕ.

Όσον αφορά τα ποσοστά στην απεργία, στους δασκάλους της Νάουσας ξεπέρασε το 90%, στους δασκάλους τους υπόλοιπου νομού το 65% και στους καθηγητές το 50%.

Δείτε βίντεο από την διαμαρτυρία

Δείτε φωτορεπορτάζ από την διαμαρτυρία

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69