Τσακιρίδης

Παντελής Μαϊόβης, Νευρολόγος, MSc, PhD

Δείτε το Πασχαλινό φυλλάδιο προσφορών!

Διαδικτυακό συνέδριο με θέμα "Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας και η Συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους. Σύγχρονες Ερμηνείες"

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» διοργανώνουν στις 10 και 11 Απριλίου 2021 διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας και η Συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους. Σύγχρονες Ερμηνείες».

Στο συνέδριο συμμετέχουν 21 διακεκριμένοι ομιλητές και βασικός του στόχος είναι η ανάδειξη και συζήτηση πτυχών της Ελληνικής Παλιγγενεσίας υπό το πρίσμα σύγχρονων ερμηνειών που έχει αναδείξει η ιστορική έρευνα. Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το συνέδριο επικεντρώνεται αφενός στην προετοιμασία και την εκδήλωση του επαναστατικού αγώνα και αφετέρου στη θεσμική διαμόρφωση του ελληνικού κράτους κατά τον 19ο αιώνα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιστορικών της Εκπαίδευσης Καθηγητής κ. Παναγιώτης Κιμουρτζής «Τα τελευταία χρόνια πολλοί ιστορικοί έχουν γράψει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις για πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης, την θεσμική ανάπτυξη του ελληνικού κράτους και τους μετασχηματισμούς στην ελληνική κοινωνία. Το Συνέδριο έχει ως στόχο να αναδειχθούν οι έρευνες αυτές. Φυσικά όσες έχουν παραχθεί είναι πολύ περισσότερες και υπερβαίνουν την δυνατότητα ενός μόνον συνεδρίου. Όμως μία επιλογή από αυτές, με τρόπο ώστε να καλύπτεται μία ευρεία θεματολογία, είναι εξαιρετικά χρήσιμη για το ειδικό, αλλά και το γενικό ακροατήριο. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να παρουσιάσει έρευνες που έγιναν βιβλία είτε κρίσιμα άρθρα. Να δώσει στο κοινό που θα το παρακολουθήσει μία συμπυκνωμένη εικόνα για τις νέες ερμηνευτικές προσεγγίσεις που εισηγείται η ελληνική ιστοριογραφία.

Νέοι, κυρίως, αλλά και εμπειρότεροι ερευνητές, θα μιλήσουν για την έρευνά τους. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έλθει σε επαφή με αυτή τη νέα γνώση που παράγεται. Αυτή τη γνώση που σχετίζεται με το ιστορικό μας παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στο δημιουργικό μας μέλλον. Κριτική μνήμη που μας ενισχύει τη διάθεση να προσπαθούμε ολοένα καλύτερα: αυτή την σχέση που πρέπει να συμμεριστούμε όλες και όλοι θέλει να αναδείξει το Συνέδριο».

Το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά:

Στη σελίδα Facebook του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: Μακεδονίας: https://www.facebook.com/uowm.gr/live_videos/

Στο κανάλι YouTube του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: 

10 Απριλίου: https://youtu.be/CCZqd2Y8bNg

11 Απριλίου: https://youtu.be/2GVptcow330

Στον Δίαυλο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: https://diavlos.grnet.gr/uowm

Κατεβάστε το πρόγραμμα!

H iRepair έφτασε στην Βέροια!

ΝΑΝΤΣΗ ΑΘΗΝΑ, Ψυχολόγος

ADAMELON Εργαστήριο Γεύσεων

kyriazis

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. - ΚΟΛΛΙΝΟΣ Α. | Τεχνικό Γραφείο Ανελκυστήρων

sidiropoulos

studio 69