tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκπαιδευτήρια Βέροιας: Βίντεο-ντοκιμαντέρ περιήγησης στα αξιοθέατα της Βέροιας

iev 28Oktovrioy-ekdilosi

Με την αφορμή του εορτασμού της απελευθέρωσης της Βέροιας από τον τουρκικό ζυγό στις 16 Οκτωβρίου παρουσιάστηκε στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας «Ι. Σαφαρίκα-Ι. Μπαρμπαρούση» η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εργασία των μαθητών της Β' λυκείου με θέμα την ιστορία της πόλης μας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με τον καθιερωμένο επετειακό λόγο που εκφώνησε η κ. Αργυριάδου και επικεντρώθηκε στις αντιδράσεις του λαού της πόλης μας όταν υποδέχτηκε τον απελευθερωτικό στρατό, στις συνθήκες που επικρατούσαν στην πόλη και τις φανερές και κρυφές διαπραγματεύσεις μεταξύ των διαφόρων πολιτισμικών και εθνικών ομάδων πριν την παράδοση της πόλης.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη ανέλαβαν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου που ξεκίνησαν την παρουσίαση της εργασίας τους με ένα βίντεο- ντοκιμαντέρ περιήγησης στα αξιοθέατα της Βέροιας και αφήγησης των σπουδαιότερων σταθμών στην ιστορία της. Έπειτα, παρουσίασαν έναν ψηφιακό τουριστικό οδηγό με ψηφιακούς χάρτες και προτεινόμενες διαδρομές με τα σημαντικότερα αξιοθέατα, μνημεία, εγκαταστάσεις και υποδομές της πόλης. Ο βασικός στόχος ήταν η δημιουργία ενός διαφορετικού , χρηστικού τουριστικού οδηγού της Βέροιας σε ψηφιακή μορφή με ελεύθερη διάθεση στο διαδίκτυο για κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη της πόλης μας. Πρόκειται για ένα εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους, σε επίπεδο τουριστικό όσο και με εκπαιδευτικές εφαρμογές-προεκτάσεις. Ο ψηφιακός τουριστικός οδηγός προς το παρόν περιλαμβάνει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βέροιας, σύντομη παρουσίαση της ιστορίας τους, προτεινόμενες διαδρομές και τρόπους πρόσβασης, αλλά και προτάσεις για χαλάρωση και ψυχαγωγία και χρήσιμες πληροφορίες και τηλέφωνα (για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του σχολείου μας http://www.iev.gr/index.php/lykeio/ergasies-ereyna/46-lykeio/ereynitikes-ergasies/97-veria-history?showall=&start=4).

Οι μαθητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας «Ι. Σαφαρίκα-Ι. Μπαρμπαρούση» με την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση της κ. Σπελέτα που ανέλαβε την επιμέρους οργάνωση των διαδοχικών φάσεων υλοποίησης αλλά και τη συνολική εποπτεία του όλου εγχειρήματος, στοιχειοθέτησαν ένα αδρό χρονολόγιο - λεύκωμα της ιστορίας, των προσωπικοτήτων, του πολιτισμικού μωσαϊκού της πόλης μας και τα παρουσίασαν με power point και βίντεο που συνοδευόταν από γραπτή εργασία (Word), αφίσα και πόστερ.

Τα κείμενα επιμελήθηκε η κ. Κουτόβα.

Σκοπός της εργασίας ήταν να παρουσιαστεί πολύ περιληπτικά η ιστορική, οικονομική και πολιτιστική διαδρομή των τελευταίων 100 χρόνων της πόλης , μετά την απελευθέρωσή της από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1912, αλλά να τονιστεί και κάτι άλλο: η Βέροια, με μακραίωνη και ένδοξη ιστορία ως γενέτειρα και αφετηρία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, συνεχίζει μέσα από τις ιστορικές εξελίξεις και διακυμάνσεις, αναδεικνύεται και παγιώνεται ως μια πόλη με έντονο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, βαθιές αρχαιοελληνικές και χριστιανικές καταβολές, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, με δυνατότητες για οικονομική ανάπτυξη και τουριστική αξιοποίηση.

Και φυσικά η εξαιρετική προσπάθεια δεν σταματά εδώ! Καλή συνέχεια!

Κουτόβα Χαρά

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69