tsakiridis

pieria animation

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εβδομάδα ευρωπαϊκής φιλοξενίας στο ΓΕΛ Μελίκης

meliki comen

Το ΓΕΛ Μελίκης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος σύμπραξης σχολικών μονάδων «COMENIUS» υποδέχθηκε από τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου τους εταίρους του από τις χώρες της Τσεχίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή των ξένων αποστολών στο χώρο του Δημαρχείου Μελίκης. Ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Στέφανος Κουφόπουλος καλωσόρισε θερμά τους φίλους συναδέλφους εκπαιδευτικούς καθώς και τους αλλοδαπούς μαθητές σε μια λαμπρή εκδήλωση αντάξια του εκπαιδευτικού και μαθητικού δυναμικού του σχολείου μας καθώς και του αισθήματος της ελληνικής φιλοξενίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Μαυρίδου αρμόδια για θέματα παιδείας, ο Αντιδήμαρχος Μελίκης κ. Χαλκίδης καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι. Μετά το πέρας των καθιερωμένων χαιρετισμών και της ανταλλαγής εθιμοτυπικών δώρων ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα υπό τη διεύθυνση της κ. Μοσχοπούλου, κατά την οποία αναδείχθηκε το πηγαίο ταλέντο των μαθητών μας. Ο αντίκτυπος της εκδήλωσης έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας.

http://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society/education/3144-comenius-ver 

http://www.alexandriamou.gr/index.php/4739-comenious-mia-eksairetiki-ekpaideftiki-ekdilosi-apo-to-gel-melikis 

http://www.alexandriamou.gr/index.php/4740-ta-binteo-apo-ekpaideftiki-ekdilosi-apo-to-gel-melikis-comenious 

http://www.laikoyra.gr/2014/09/blog-post_718.htm 

Ακολούθησε επίσημο γεύμα των ξένων εκπαιδευτικών σε εστιατόριο της περιοχής ενώ οι μαθητές από το χώρο του σχολείου επιδόθηκαν σε δραστηριότητες γνωριμίας με στόχο την επίτευξη οικειότητας και δημιουργία κλίματος συνεργασίας. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο μουσείο Γ. Μελίκη, κατά την οποία οι φιλοξενούμενοι μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον λαϊκό πολιτισμό την κουλτούρα και την ιστορία της περιοχής.

"Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου οι ξένοι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και να νιώσουν το μεγαλείο ευρημάτων. Ακολούθησε περιήγηση στην πόλη της Βέροιας και στο Βυζαντινό μουσείο της πόλης ενώ η ημέρα έκλεισε με την παράθεση δείπνου σε γνωστό εστιατόριο της πόλης, το οποίο έμεινε αξέχαστο γιατί εξελίχθηκε σε μια μουσική βραδιά με πολύ κέφι και πολλές γλυκές αναμνήσεις.

Η επομένη ήταν ημέρα δουλειάς για τους μαθητές μας καθώς, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας, ανέλαβαν να εικονογραφήσουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας παραμύθια σχετικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής, που είχαν συνθέσει οι μαθητές- εταίροι από όλες τις συνεργαζόμενες χώρες. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό. Οι μαθητές κατέρριψαν τα όποια εμπόδια επικοινωνίας και σε κλίμα αγαστής συνεργασίας κατέληξαν στη δημιουργία εντυπωσιακών και πρωτότυπων κόμικ. Παράλληλα οι συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους έλληνες συναδέλφους, να συνομιλήσουν για θέματα εκπαίδευσης και παιδαγωγικής. Μετά το πέρας των εργασιών ακολούθησε αποχαιρετιστήριο barbeque party. Ο αποχαιρετισμός των ξένων αποστολών έγινε σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής προοπτικής και συνείδησης. μιας Ευρώπης με κοινό πρόσωπο αλλά με πολλές διαφορετικές εκφράσεις, που θα παρέχουν τη δυνατότητα σε όλους τους Ευρωπαίους να εντοπίζουν το δικό τους σημείο αναφοράς.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Μελίκης είχαν την ανεπανάληπτη δυνατότητα να γευθούν και να βιώσουν την εμπειρία του «COMENIUS» και να αδράξουν την ευκαιρία για την ανάπτυξη δημιουργικών μελλοντικών συνεργασιών, για την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί την προσεχή άνοιξη στη γειτονική Τουρκία όταν και οι αποστολές όλων των συνεργαζόμενων χωρών θα ολοκληρώσουν αυτό το διετές ταξίδι και θα παρουσιάσουν τα συνολικά αποτελέσματα των εργασιών σχετικά με το πρόβλημα της παχυσαρκίας στην Ευρώπη.
Ελπίζουμε όλοι να έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε ανάλογες στιγμές στο μέλλον μέσω αντίστοιχων ευρωπαϊκών προγραμμάτων που μόνο κέρδη μπορούν να αποφέρουν" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69