tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κενές έμειναν 15.000 επιδοτούμενες θέσεις

Κενές πρόκειται να μείνουν περίπου 15.000 επιδοτούμενες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς παρά το γεγονός ότι είχαν προβλεφθεί τα χρήματα για την κάλυψη σχεδόν όλων των παιδιών.

Σχεδόν 15.000 παιδιά δεν θα ενταχθούν σε επιδοτούμενες θέσεις παιδικών σταθμών παρότι πληρούσαν τα κριτήρια

Ο λόγος ήταν η κίνηση των γονέων να επιλέξουν στις αιτήσεις που κατέθεσαν μόνο έναν παιδικό σταθμό. Αποτέλεσμα να μην υπάρχει δεύτερη επιλογή και χιλιάδες παιδιά να μην εξυπηρετηθούν ενώ πληρούσαν τα κριτήρια. Συγκεκριμένα, βάσει των αποτελεσμάτων καλύφθηκαν 74.912 θέσεις, ενώ 14.730 έμειναν κενές καθώς δεν επιλέχθηκαν από τις μητέρες.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, οι έγκυρες αιτήσεις ανέρχονταν συνολικά στις 97.000. Με την επιπλέον χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης, μπορούσαν να φιλοξενηθούν 89.642 παιδιά σε ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς που συμμετείχαν στο επιδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. «Τραγικό» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο πρόεδρος Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης, προσθέτοντας ότι είναι «κρίμα να μείνουν τόσα παιδιά εκτός των παιδικών σταθμών ενώ πληρούν οι γονείς τους τα κριτήρια. Δυστυχώς από την αστοχία στη συμπλήρωση των αιτήσεων δεύτερης και τρίτης επιλογής, στερήθηκε από πολλά παιδιά η δυνατότητα να φιλοξενηθούν δωρεάν σε σταθμούς». Μία ακόμη αρνητική εξέλιξη, σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη, αποτελεί και το γεγονός ότι χάνονται περί τα 30 εκατ. ευρώ που είχαν επιπλέον προβλεφθεί για την κάλυψη περισσότερων παιδιών.

Στο μεταξύ, επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν χθες οι επιλαχόντες γονείς προς τα αρμόδια υπουργεία και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ) η οποία υλοποιεί το πρόγραμμα, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να δοθεί η δυνατότητα στους σταθμούς να διαθέσουν επιπλέον θέσεις μέσω του προγράμματος, ώστε να απορροφηθεί το σύνολο των διαθέσιμων χρημάτων και να μεγιστοποιηθεί η ένταξη παιδιών στους σταθμούς.

Πηγή: www.ethnos.gr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69