tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μαθητές του Δημοτικού Νικομήδειας συνδέθηκαν μέσω Skype με Πανεπιστήμιο της Αγγλίας

Από το Δημοτικό Σχολείο Ν. & Π. Λυκογιάννης Ν. Νικομήδειας, Λαζοχωρίου, Ταγαροχωρίου ανακοινώθηκαν τα εξής:

Μετά το CERN και τη Γαλλία, οι αναζητήσεις των μαθητών και εκπαιδευτικών για έρευνα, ξέφυγαν από τα πλαίσια της γνώσης των σχολικών βιβλίων και με αφορμή την προσωπική μας γνωριμία με τον αστροφυσικό ερευνητή κ. Κωνσταντίνο-Νεκτάριο Γουργουλιάτο, συνδεθήκαμε με το γνωστό πλέον τρόπο του Skype, την Τρίτη 17 Μαΐου 2016, με το πανεπιστήμιο του Leeds στην κεντρική Αγγλία.

Ο πατριώτης μας, επιστήμονας κ. Κωνσταντίνος, με πλούσιο βιογραφικό και συμμετοχές σε συνέδρια και επιστημονικές δημοσιευμένες εργασίες, είχε την ευγενή καλοσύνη και μας έστειλε από την προηγούμενη εβδομάδα σχετικό εποπτικό υλικό με video, σχετικά με το ηλιακό μας σύστημα και τους πλανήτες του, έτσι ώστε διαμορφώθηκαν οι ερωτήσεις και οι απορίες των μαθητών των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων στο διδακτήριο της Ν. Νικομήδειας. Η τηλεοπτική μας συνάντηση ήταν συναρπαστική, οι ερωτήσεις των παιδιών ουσιαστικές και οι απαντήσεις σαφείς και κατατοπιστικές. Τελικό συμπέρασμα, «ΟΛΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΕ». Το άπειρο σύμπαν είναι τέλειο. Αυτό που ψάχνουν οι ερευνητές του CERN, βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια μας, στον καταγάλανο και έναστρο το βράδυ ουρανό. Ευτυχώς όμως ο μεσήλικας σε ηλικία ήλιος μας, που μας ζεσταίνει και μας φωτίζει, έχει μέλλον και ζωή ακόμη, μιας και ζει κάποια δισεκατομμύρια χρόνια.

Ευχαριστούμε τον κ. Κωνσταντίνο-Νεκτάριο Γουργουλιάτο για τον πολύτιμο χρόνο που μας διέθεσε και του ευχόμαστε ολόψυχα, μεγάλες και σημαντικές ανακαλύψεις στον ουρανό που παρατηρεί με τα τηλεσκόπια, ελπίζοντας σε μια ακόμη τηλεδιάσκεψη την επόμενη σχολική χρονιά. Ευχαριστούμε και τους εκπ/κούς κ. Ματλή Βενετία και κ. Πασχαλίδου Ευτυχία για το συντονισμό και τη διατύπωση των ερωτήσεων, καθώς και τη μουσικό μας κ. Γουργουλιάτου Ευδοξία, που ήταν και η πρωτεργάτης της συγκεκριμένης επαφής και με τα τραγούδια που επιμελήθηκε στείλαμε μουσικά το άρωμα Ελλάδας στο Leeds της Αγγλίας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69