tsakiridis

banner mourtzilas 3

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό στο ΣΑΕΚ Βέροιας

Μια ουσιαστική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, με την επίσκεψη του Κέντρου Υποστήριξης για τον Αυτισμό Ν. Ημαθίας στους σπουδαστές του τμήματος «Βοηθοί Νοσηλευτών» του ΣΑΕΚ Βέροιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του Κέντρου παρουσίασαν το έργο και τις δομές του Συλλόγου, αναδεικνύοντας τον ρόλο του ως ένα πρότυπο ολιστικής προσέγγισης για την υποστήριξη παιδιών, εφήβων και οικογενειών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Το Κέντρο εκπροσωπήθηκε από την υπεύθυνη Ελένη Τσηρίδου, ψυχολόγο, καθώς και από τη Dr Ειρήνη Αναγνώστου, εξελικτική και σχολική ψυχολόγο και επιστημονική συνεργάτιδα του Συλλόγου ΜΑμΑ.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα που αφορούν την κατανόηση και την αποδοχή του αυτισμού, τη σημασία της συμπερίληψης, αλλά και την αναγκαιότητα της έγκαιρης παρέμβασης. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι εξειδικευμένες υπηρεσίες και οι παρεμβάσεις του Κέντρου, με έμφαση στη διεπιστημονική συνεργασία και την εξατομικευμένη υποστήριξη.

Στο πλαίσιο της δράσης, υλοποιήθηκαν και βιωματικά εργαστήρια με θεματική το φάσμα του αυτισμού και γενικότερα τις αναπηρίες, μέσα από τα οποία οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν με ενσυναίσθηση τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία. Η ενεργή συμμετοχή και το έντονο ενδιαφέρον των σπουδαστών ανέδειξαν τη σημασία της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης των μελλοντικών επαγγελματιών υγείας.

Η δράση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με το Κέντρο να εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τους σπουδαστές και τις καθηγήτριες των τμημάτων, Βιργινία Αναστασίου και Αναστασία Κακούλη, για την πρόσκληση, τη φιλοξενία και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, υπογραμμίζοντας τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της γνώσης, της κατανόησης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

703434604 1432907068877984 717808047218831167 n

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Βέροιας

Ομάδα του πρωινού τμήματος ενηλίκων του κδαπ ΑμεΑ ΜΑμΑ 2 πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Βέροιας, με στόχο την ενημέρωση και την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορες ιατρικές ειδικότητες και να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, καθώς και για τη διαδικασία προγραμματισμού ραντεβού για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις. Η δράση αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία ενημέρωσης και πρακτικής καθοδήγησης για όλους τους παρευρισκόμενους.

color feel banner

meta morfo22

kyriazis

sidiropoulos

studio 69