ΓΕΛ Μελίκης: Τέταρτη θέση στη Βιολογία για τα σχολεία Βόρειας Ελλάδας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Το Σάββατο 25-1-2025 το ΓΕΛ Μελίκης με μία τριμελή ομάδα μαθητών συμμετείχε στην τελική φάση του Πανελλήνιου διαγωνισμού που έγινε στο 4ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, για τη διάκριση στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών ( EOES 2025) που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ τον Απρίλιο.
Το ΓΕΛ Μελίκης ήταν μέσα στις 40 ομάδες σχολείων από τις 202 πανελλαδικά και πήρε την 4η θέση στη Βιολογία για τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.
Η τριμελής ομάδα του ΓΕΛ Μελίκης αποτελούνταν από τους μαθητές 1) Τσαντήλα Παναγιώτη 2) Πούλιου Παρασκευή 3) Νησελίτη Ευθυμία με υπεύθυνους καθηγητές την Αρκούδη Ελένη (Χημικό) και Κουγιαγκά Ευκαρπία ( Βιολόγο) που προετοίμασαν τους μαθητές. Ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος και η διαδικασία απαιτούσε ξεχωριστές δεξιότητες από τους συμμετέχοντες, αντίστοιχη προετοιμασία από τους εκπαιδευτικούς και κατάλληλες υποδομές σε συνεργασία με τον τοπικό ΕΚΦΕ.
Ήταν μια γιορτή για τις Φυσικές Επιστήμες και οι μαθητές το χάρηκαν και απόλαυσαν τη μοναδική αυτή εμπειρία.
Οι 2 πρώτες ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ήδη 1 μετάλλιο στο Ζάγκρεμπ είναι το Πρότυπο ΓΕΛ Ηρακλείου και το ΓΕΛ Κολλεγίου Αθηνών.