tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Ημαθιώτικες γεύσεις κέρδισαν τις εντυπώσεις στο Πανελλήνιο Γαστρονομικό Φεστιβάλ "Νικόλαος Τσελεμεντές" στη Σίφνο

Το πανελλήνιο γαστρονομικό φεστιβάλ "Νικόλαος Τσελεμεντές" στη Σίφνο, το οποίο αποτελεί σημαντικό σταθμό στην ελληνική γαστρονομία, φιλοξένησε πολλές αποστολές από διάφορες περιοχές, με την Ημαθία να ξεχωρίζει μέσω της δυναμικής εκπροσώπησής της από τρεις σημαντικούς συλλόγους: τον Λαογραφικό Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων, τον Λαογραφικό Όμιλο Μελίκης και Περιχώρων, και την ομάδα Χοροδράσεων από την Αλεξάνδρεια.

Η αντιπροσωπεία από την Ημαθία εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με τα ξεχωριστά της εδέσματα, προβάλλοντας το ροδάκινο Ημαθίας ως το κεντρικό γαστρονομικό σύμβολο της περιοχής. Τοπικά πιάτα εμπνευσμένα από τις παραδόσεις της περιοχής, με κύρια συστατικά το ροδάκινο, τις πίτες και τα τουρσιά, κέρδισαν τις εντυπώσεις τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές εκδοχές, αποδεικνύοντας τη μοναδική τους γαστρονομική αξία.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εδέσματα της Ημαθίας ήταν το κουρκούτι με κεφτέδες από το Ρουμλούκι, ένα παραδοσιακό πιάτο με βαθιές ρίζες στην τοπική κουζίνα. Φτιαγμένο από αλεύρι, ξύδι, αλάτι και μπαχαρικά, το κουρκούτι ενισχύθηκε από το λάδι των κεφτέδων, δημιουργώντας μια αρμονική γεύση που συνδέει τις παλιές παραδόσεις με τις σύγχρονες μαγειρικές τάσεις. Το συγκεκριμένο πιάτο δεν είναι απλώς μια γευστική εμπειρία, αλλά αντιπροσωπεύει και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

460581665 918335223662596 278486851649869186 n

Η πρώτη ημέρα του φεστιβάλ ήταν γεμάτη παραδοσιακές γεύσεις, αρώματα και δράσεις. Τα παραδοσιακά πιάτα που παρουσιάστηκαν από τις διάφορες αποστολές συνδύασαν την τοπική κουλτούρα με μοντέρνες γαστρονομικές τάσεις, ενώ τα εργαστήρια μαγειρικής έδωσαν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τα μυστικά της παραδοσιακής κουζίνας.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε η παρουσίαση τοπικών προϊόντων, όπως μέλι, κρασί, τυροκομικά και ζυμαρικά, τα οποία εντυπωσίασαν ειδικούς και επισκέπτες. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα που προσέφερε μια ολοκληρωμένη πολιτιστική εμπειρία.

Η συμμετοχή και η συνεργασία των τριών συλλόγων από την Ημαθία πρόσφεραν ένα ιδιαίτερο χρώμα στο φεστιβάλ, αναδεικνύοντας την αυθεντική γαστρονομική παράδοση της περιοχής. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται, προσφέροντας ακόμη περισσότερες γευστικές εκπλήξεις και δράσεις για τους επισκέπτες.

460521715 918335550329230 3094769463707551545 n

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69