tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Πλήθος κόσμου τίμησε τον Άγιο Φανούριο στη Βέροια

Με μεγάλη κατάνυξη και συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Φανουρίου την Τρίτη, 27 Αυγούστου, στη Βέροια. Οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο ομώνυμο παρεκκλήσι των Αγίων Νικολάου του Ψαρά και Αγίου Φανουρίου, το οποίο ανήκει στην Ενορία των Αγίων Αναργύρων.

Η ημέρα ξεκίνησε με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, όπου οι πιστοί συμμετείχαν με ευλάβεια, κρατώντας στα χέρια τους τις παραδοσιακές νηστίσιμες πίτες, γνωστές ως Φανουρόπιτες. Αυτές οι πίτες, μικρές και στρογγυλές, προσφέρονται ως τάμα στον Άγιο Φανούριο, με την ελπίδα να φανερώσει κάτι που έχει χαθεί ή να προσφέρει βοήθεια σε κάποιο δύσκολο ζήτημα.

Το εκκλησάκι και ο αύλειος χώρος του γέμισαν ασφυκτικά από πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου και να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της λειτουργίας, οι ιερείς ευλόγησαν τις φανουρόπιτες και τις μοίρασαν στους παρευρισκόμενους ως ευλογία, τηρώντας μια παράδοση που τιμάται με ευλάβεια.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με τον Εσπερινό και την Παράκληση στον Άγιο Φανούριο, που θα τελεστεί στις 7:00 μ.μ., όπου και πάλι θα διαβαστούν και θα ευλογηθούν οι φανουρόπιτες.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69