tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Ορεινό καμπ από τον Κένταυρο

Τελείωσε την Τετάρτη 31 Ιουλίου το ΚΈΝΤΑΥΡΟΣ mountain summer Camp , ένα ορεινό Καμπ διάρκειας ενάμιση μήνα.

Ένα ζωντανό project με κυρίαρχα στοιχεία την κίνηση, το βουνό , την φύση, την τριβή μέσα σε αυτήν , τις υπαίθριες δραστηριότητες .

Υπεύθυνος ο πιστοποιημένος Συνοδός Βουνού και πρόεδρος της Hellenic mountain leaders Association Γιώργος Καισαρίδης και η Σοφία Τρεμπελή (MTB leader ).

Όπως μας είπε ο κ. Καισαρίδης : "Δώσαμε ψυχή και σώμα για να πάρουν όλα τα παιδιά ότι καλύτερο μπορούσαμε, από εμπειρίες και πληροφορίες που είναι εργαλεία ζωής .

Αγάπη για την φύση , εναλλακτικό τρόπο ζωής, εκπαίδευση στο βουνό, προσαρμογή, πληροφορίες επιβίωσης, γνωριμία με την ευρύτερη περιοχή του Βερμίου, ανεξαρτησία, διαχείριση ενέργειας , ομαδικότητα , βρώσιμα φρούτα και φυτά, βότανα, ανάπτυξη δεξιοτήτων , κοινωνικότητα , πρώτες βοήθειες στο βουνό, μετεωρολογία, χάρτες , χρήση gps , αξίες και αρχές ...

Το μέγιστο όλων όμως ήταν η γνωριμία με την Ελευθερία, αυτήν που μαζί με την υγεία ορίζουν την αξία της Ζωής μας"

Τα παιδιά που συμμετείχαν ήταν από Νάουσα, Βέροια, Γιαννιτσά , Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ υπήρξαν και παιδιά που ήρθαν από Βέλγιο, Γαλλία , Γερμανία και Ελβετία.

Έκαναν 30 διαφορετικές διαδρομές στο Βουνό σε διάφορες περιοχές και υψόμετρα, μάζεψαν τσάι, άγρια μέντα, βάλσαμο, θυμάρι, ρίγανη και άλλα βότανα.

Γεύτηκαν σμέουρα, αγριοφράουλες, βατσινόμουρα , κορόμηλα και αγριόπρουνα.

Μέσα στις δραστηριότητες υπήρχαν ορειβασία , αναρρίχηση σε αναρριχητικά πεδία , τοξοβολία , ιππασία , ορεινή ποδηλασία, ιχνηλασία ,μπάνιο σε ποτάμια και καταράκτες, κατασκήνωση στο βουνό, νυχτερινές πορείες κ.α.

Ενώ είδαν στο φυσικό τους περιβάλλον στο βουνό: ορεινές πέρδικες, ζαρκάδια, αλεπούδες , λαγούς, σκαντζόχοιρους , γεράκια, φάσες, σκίουρους και χελώνες.

Έζσαν σε ένα βιωματικό σχολείο στιγμές National Geographic , στο σχολείο της φύσης του Κένταυρος mountain summer camp.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69