tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με δυνατά συνθήματα και πλούσια συναισθήματα, η κεντρική εκδήλωση του «Έρασμου» για την 25η Νοέμβρη (φωτογραφίες, βίντεο)

Με δυνατά συνθήματα και πλούσια συναισθήματα, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου Δημοτικού Σχολείου, του 1ου ΕΠΑΛ και του 5ου Γυμνασίου Βέροιας,  πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», για την 25η ΝοέμβρηΔιεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το πρωί της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2023 στην πλ. Δημαρχείου της πόλης μας.

Στο πλευρό των εργαζομένων και της διοίκησης του «Έρασμου», οι μικροί και μεγάλοι μαθητές των τριών σχολικών μονάδων, έδωσαν από νωρίς το δικό τους δυναμικό «παρών» αλλά και ένα ισχυρό – ηχηρό μήνυμα προτροπής και αφύπνισης για τον καθημερινό αγώνα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, με συνθήματα που έγραψαν σε μπαλόνια και πλακάτ που ύψωσαν, μαζί με τις νεανικές τους γροθιές, βάζοντας ψηλά τον πήχη της ευθύνης όλων μας, γονιών, εκπαιδευτικών αλλά και των ίδιων, ως αυριανών πολιτών, ως εγγυητών για μια καλύτερη κοινωνία του «αύριο» χωρίς βία κατά των γυναικών!

Μάλιστα οι μικροί μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, παρουσίασαν, συνοδεία αρμονίου της δασκάλας τους, ένα χορωδιακό θεματικό τραγούδι – διασκευή του ιταλικού του “Canción sin Miedo” , με ελληνικό τίτλο: «Τραγουδάμε δίχως φόβο», που γράφτηκε ως μουσική καταγγελία της έμφυλης βίας και των εκατοντάδων γυναικοκτονιών που κατακλύζουν τα δημοσιεύματα του εγχώριου και διεθνούς Τύπου.

Δείτε το βίντεο:

Οι Εργαζόμενοι του «Έρασμου» μαζί με τους εφήβους μαθητές του 5ου Γυμνασίου και του 1ου ΕΠΑΛ μοίρασαν παράλληλα στους διερχόμενους πεζούς έντυπο ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας από τον Σύλλογο.

Κατά το πέρας της εκδήλωσης οι μαθητές δέχτηκαν κεράσματα – ντόνατς (Μr. Tony)  που προσέφερε στον «Έρασμο», ως φόρο τιμής στην 25η Νοέμβρη, ο τοπικός επιχειρηματίας Αντώνης Νούσιος.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69