tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας

Εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό πραγματοποίησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού, το πρωί του Σαββάτου, έπειτα από τη βροχή, στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας, διοργανώθηκε για τα παιδιά όλων των ηλικιών μία πολυμορφική εκδήλωση, με αφήγηση παραμυθιού, ζωγραφική, μουσική, τραγούδι, αθλήματα και παιχνίδια.

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, Σοφία Καλτσίδου, η οποία ενημέρωσε το κοινό για το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων.

Την εκδήλωση άνοιξε η εκπαιδευτικός – συγγραφέας Παναγιώτα Ζέλου, που αφηγήθηκε στα παιδιά με διαδραστικό τρόπο το παιδικό παραμύθι της, με τίτλο, «Μια βίδα αλλιώτικη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άπαρσις.

Πρόκειται για ένα παραμύθι γραμμένο σε στιχάκια με ομοιοκαταληξίες. Ένα παραμύθι που διαπραγματεύεται την διαφορετικότητα και τον εκφοβισμό (bullying -μπούλινγκ). Μία κατάσταση που υπάρχει μέσα στα σχολεία αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Μία κατάσταση που βιώνουν πολλά παιδιά αλλά και μεγάλοι άνθρωποι. Μία βίδα πιο μεγάλη από τις άλλες, μία βίδα πιο χοντρή από τις άλλες, μία βίδα αλλιώτικη. Λόγο αυτής της διαφορετικότητας της, δέχεται
εκφοβισμό από τις υπόλοιπες βίδες αλλά και από τον ίδιο τον μάστορα που την έφτιαξε. Αυτό συνεχίζεται για πολύ καιρό ώσπου μια μέρα ....

"Το βιβλίο μιλάει για τον εκφοβισμό, το γνωστό μας bullying. Πρόκειται για μία βίδα που είναι πιο χοντρή και πιο μεγάλη από τις άλλες και δέχεται μεγάλο byllying από τις άλλες βίδες αλλά και τον ίδιο της τον γεννήτορα. Μέχρι που στο τέλος…", είπε η κα Ζέλου, που απόψε ήρθε από την Αθήνα για να συμμετάσχει στην εκδήλωση.

Μετά την αφήγηση, ακολούθησαν διαδραστικά παιχνίδια όπου με βιωματικό τρόπο τα παιδιά κατάλαβαν πως νιώθει το θύμα και πως ο θύτης ώστε να σταματήσει η κοροϊδία. Συνέχισαν τραγουδώντας το τραγούδι του παραμυθιού, που έγραψε η μουσικός Σταυρούλα Μπότη με τον Χρυσόστομο Μαλάτο, το οποίο διατίθεται δωρεάν από το διαδίκτυο. Το παραμύθι πήρε έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου κι από τον Ιανουάριο του 2024 θα υπάρχει στους καταλόγους του Υπουργείου, ως εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία.

Έπειτα τα παιδιά υπό την καθοδήγηση του ζωγράφου Ζάχου Σεργίου, ζωγράφισαν θέματα σχετικά με το bullying.

Στη συνέχεια χορεύτριες της Σχολής Χορού της Σοφίας Αντωνιάδου, φορώντας μπλούζες με μηνύματα κατά της βίας και του εκφοβισμού, παρουσίασαν σχετική χορογραφία.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από την Ομάδα Filippos Glee του Ωδείου Φίλιππος Βέροιας που τραγούδησαν αγγλικά τραγούδια, για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Ακολούθησε αθλητικό παιχνίδι με την Σοφία Υφαντίδου.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός στην Πραγματική και Διαδικτυακή Ζωή του Παιδιού».

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69