tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην Β’ φάση του Πιλοτικού Προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία»

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά, του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας της Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, σας ενημερώνει ότι:

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην Β’ φάση του Πιλοτικού Προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία» σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 της υπ’αριθ. 28458 Κ.Υ.Α.

Όσα άτομα με αναπηρία επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Β’ φάση υλοποίησης του Πιλοτικού Προγράμματος και να λάβουν Προσωπική Βοήθεια να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής έως και 11/06/2023.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση prosopikosvoithos.gov.gr, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναρτώνται στην οικεία ενότητα στο Πληροφοριακό Σύστημα. Η αίτηση υποβάλλεται από τον Αιτούντα Ωφελούμενο ή τον Εκπρόσωπό του με την χρήση κωδικών taxisnet. Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και από υπάλληλο του Κέντρου Κοινότητας κατόπιν ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν:

  • την ταυτότητά τους ή το διαβατήριό τους ή την Κάρτα Αναπηρίας τους
  • την ισχύουσα Πιστοποίησης Αναπηρίας τους
  • το πιο πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα της εφορίας για τον αιτούντα. Εάν είναι προστατευόμενο μέλος, θα αναρτάται το Εκκαθαριστικό Σημείωμα στο οποίο συμπεριλαμβάνετε ως προστατευόμενο μέλος. Εάν δεν έχει εισόδημα/δεν είναι υπόχρεος καταβολής φόρου, θα αναρτάται σχετική υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με το υπόδειγμα που παρέχεται στην πλατφόρμα (μέσα στην φόρμα αίτησης)
  • τα Εκκαθαριστικά Σημειώματα των λοιπών μελών του νοικοκυριού του

εάν το αίτημα υποβάλλεται από Εκπρόσωπο του ατόμου με αναπηρία  επιπλέον το έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται η σχέση Εκπροσώπησης, και συγκεκριμένα:

  • τον δικαστικό συμπαραστάτη του αιτούντος
  • τον ανάδοχο του αιτούντος (είτε είναι ενήλικος είτε ανήλικος)
  • τον γονέα, τον επίτροπο ή όποιον έχει την επιμέλεια του αιτούντος, εάν είναι ανήλικος
  • εξουσιοδότηση, εάν ο προσερχόμενος δεν είναι ο ίδιος ο αιτών ή Εκπρόσωπός του

Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Κοινότητας εξυπηρετούν μόνο για την υποβολή αίτησης για άτομα με αναπηρία. ΔΕΝ θα εξυπηρετούν για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μέσα στο σύστημα (πχ επιλογή ραντεβού αξιολόγησης, καταχώρηση συμφωνητικών, υποβολή αίτησης όσων θέλουν να γίνουν Προσωπικοί Βοηθοί, κλπ).

Τα άτομα με αναπηρία μπορούν να απευθύνονται στη Κεντρική Δομή στη Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, τηλ. επικ. 2333053072 ή 53071, με εσωτερικό το 3 και στο Παράρτημα Ρομά στη Πλατεία Παπαντωνίου τηλ.επικ. 2333023114 & 53129, ώρες εξυπηρέτησης 8:00πμ – 4:00μμ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69