tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οι Πόντιοι τίμησαν τους προγόνους τους στην Παναγία Σουμελά

Με συγκίνηση τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής, 14ης Μαΐου, η μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στις φιλόξενες πλαγιές του όρους Βερμίου, όπου είναι ενθρονισμένη η Μάνα του Πόντου, η Προστάτιδα των προσφύγων και των ξεριζωμένων, η Παναγία η Σουμελιώτισσα.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε προεξήρχε κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονος, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος και συμμετείχε ο Επίσκοπος Άσσου Τιμόθεος, ο οποίος διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Μεξικού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας παρουσία του εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως, υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και εκπροσώπων ποντιακών σωματείων.

Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γεώργιο Τανιμανίδη, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Υψηλάντη που βρίσκεται πλησίον του Iερού Ναού.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69