tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τιμητική εκδήλωση πραγματοποίησαν οι Πρόσκοποι στην Βέροια (φωτογραφίες)

Εκδήλωση τιμής της ιστορίας των προσκόπων της Ημαθίας πραγματοποίησε η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κεντρικής Μακεδονίας, το Σάββατο 29 Απριλίου, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Βέροια.

Η εκδήλωση με τίτλο "Τιμή στην ιστορία: παρελθόν, παρόν, μέλλον" περιλάμβανε την κεντρική ομιλία και βραβεύσεις ανθρώπων που πρόσφεραν στον θεσμό του Προσκοπισμού.

Την τελετή άνοιξε ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανέστης Παντελίδης.

Στη συνέχεια ο Περιφερειακός Έφορος Χρήστος Καναρόπουλος αναφέρθηκε στην μακραίωνη ιστορία του προσκοπισμού στην Ημαθία (105 χρόνια), στα τρία ενεργά συστήματα της Ημαθίας που προσφέρουν τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία. Τα λυκόοπουλα, οι πρόσκοποι και οι ανιχνευτές, τα παιδιά των συστημάτων αποτελούν την ελπίδα του τόπου μας, όπου μέσα από διάφορες δράσεις συνδράμουν στον συνάνθρωπο και το περιβάλλον. Έπειτα αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφερειακής Εφορείας Κεντρικής Μακεδονίας και στην προσπάθεια ενεργοποίησης ξανά του προσκοπισμού σε περιοχές που δεν λειτουργούν πια συστήματα. Τόνισε ότι θα συνεχίσουν να δουλεύουν για την ενότητα.

Ακολούθησε η ομιλία του Αρχηγού της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας, Νίκου Ουσουλτζόγλου, με παράλληλη προβολή οπτικού υλικού από δράσεις των προσκόπων στην Ημαθία κι όχι μόνο. Ο κος Ουσουλτζόγλου αναφέρθηκε στην ιστορία του Προσκοπισμού στην Βέροια που ξεκίνησε το 1918 και φτάνει μέχρι και σήμερα και στα οφέλη των παιδιών όταν γίνονται πρόσκοποι (παιχνίδια, τραγούδια, δράσεις στη φύση, έννοιες ομαδικότητας – εθελοντισμού – συνεργασίας, δενδροφυτεύσεις, αιμοδοσία, συμμετοχή σε διεθνής δράσεις, παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη κ.α.).

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ), Γιώργος Χουρδάκης, αναφέρθηκε στον προσκοπισμό και στο όφελος που έχουν οι νέοι άνθρωποι για να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών διακρίσεων.

Το «Μετάλλιο των Φίλων του Προσκοπισμού» απονεμήθηκε στον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βερυσόπουλο. Ο κος Βεσυρόπουλος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην θεσμική πρωτοβουλία που πήρε για να βρεθεί μια λύση για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ των κλιμακίων των προσκόπων. Θεσπίστηκε διάταξη όπου θα υπάρχει απαλλαγή του ΦΠΑ από τα έσοδα των εκδηλώσεων (4 εκδηλώσεις το έτος) χωρίς να απαιτείται έλεγχος από Δ.Ο.Υ..

Ο Γενικός Γραμματέας ΣΕΠ, Ξενοφών Σπιταδάκης, που ήρθε για την συγκεκριμένη εκδήλωση από την Κρήτη, αναφέρθηκε στην προσπάθεια να μάθουν στα μικρά παιδιά, μέσω του Προσκοπισμού, την υπευθυνότητα και την ατομική ευθύνη για έναν καλύτερο κόσμο.

Το «Μετάλλιο Υπηρεσιών προς τον Προσκοπισμό» απονεμήθηκε στον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, ο οποίος υπήρξε παλιός πρόσκοπος. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος είπε ότι του αρέσει η Ιδέα του Προσκοπισμού και δήλωσε ότι ο Δήμος Βέροιας θα στέκεται πάντα δίπλα στους Προσκόπους.

Ακολούθησε η απονομή του «Μεταλλίου Προσκοπικής Αξίας» στον Παύλο Πυρινό. Στον άνθρωπο που η ζωή του όλη είναι ο Προσκοπισμός. Σήμερα 88 ετών και παραμένει εν ενεργεία πρόσκοπος. «Ο Προσκοπισμός στην Βέροια ανθεί και καρποφορεί και αυτό οφείλεται στους αρχηγούς των συστημάτων, τους βαθμοφόρους, τους περιφερειακούς εφόρους, στους αναπληρωτές εφόρους και στην κεντρική διοίκηση. Χρυσές σελίδες έγραψε ο Προσκοπισμός στην Βέροια», είπε. Έκλεισε με την ευχή να επανιδρυθεί η περιφερειακή εφορεία στην Βέροια.

Επίσης βραβεύθηκε από τους Παλαιούς Προσκόπους, Κώστας Οικονομίδης, ο οποίος είπε «ο Προσκοπισμός είναι στάση ζωής».

Η εκδήλωση έκλεισε με ομαδική φωτογράφιση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΕΠ Γεώργιος Χουρδάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΠ Παναγιώτης Μανασσής, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΠ Ξενοφών Σπιταδάκης, το Μέλος του ΔΣ του ΣΕΠ Γεώργιος Λιόντας, ο Αρχιμανδρίτης π. Ναθαναήλ ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Στέργιος Ασλάνογλου, ο πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βέροιας Δημήτρης Πυρινός, ο Διοικητής της Τροχαίας Βέροιας Ιωσήφ Παρούτογλου, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλέξανδρος Κουβακάς, ο πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ημαθίας κ. Φράγκος, η πρόεδρος του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Καίτη Γαλλίκα, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Λίνα Τουπεκτσή, παλιοί και νέοι πρόσκοποι, πολίτες, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69