tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καθηγητής Ζεληλίδης για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα: "Τα κοιτάσματα μπορούν να δώσουν επάρκεια στην Ευρώπη για 50 χρόνια" (βίντεο)

Ομιλία για τα κοιτάσματα υδρογοναθράκων στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο καθηγητής Αβραάμ Ζεληλίδης, καλεσμένος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ημαθίας.

Σε μια αναλυτική παρουσίαση, ο κ. Ζεληλίδης έδειξε στο κοινό τις περιοχές που βρίσκονται τα κοιτάσματα υδρογονθράκων στην χώρα μας και άφησε αιχμές για τις Ελληνικές κυβερνήσεις που δεν προχώρησαν στην αξιοποίησή τους.

«Είναι τέτοια τα κοιτάσματα της Ελλάδας που μπορούν να δώσουν επάρκεια σε όλη την Ευρώπη για 50 χρόνια. Τέτοιες είναι το μέγεθός τους. Επειδή είναι τέτοια τα συμφέροντα, πιστεύω ότι όσο ζω δεν θα δω γεώτρηση στην χώρα» σχολίασε ενώ απαντώντας σε ερώτηση του δημάρχου Βέροιας γιατί δεν προχωρά η χώρα στην αξιοποίησή τους, απάντησε ότι ο εχθρός είναι εντός των τοιχών. Αυτοί που κερδίζουν σήμερα από την μεταφορά των υδρογονανθράκων» είπε και άφησε να εννοηθεί ότι τα δικά τους συμφέροντα θα θιγούν από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Τσαπαρόπουλου, ο κ. Ζεληλίδης είπε ότι αν η χώρα προχωρούσε στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων της το 2010, η Ελλάδα θα γινόταν ο αποκλειστικός πάροχος της Ευρώπης και θα μετατρεπόταν σε υπερδύναμη, κάτι που δεν θα το ήθελαν οι Γερμανοί.

Στην παρουσίαση του ο κ. Ζεληλίδης παρουσίασε αναλυτικά πόσο πλούσια είναι η χώρα σε υδρογονάνθρακες οι οποίοι παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

Υπογράμμισε ακόμη ότι στον Πατραϊκό υπάρχει πετρέλαιο αλλά η χώρα δεν θέλει να τους αξιοποιήσει. Εξήγησε ότι τα κοιτάσματα στην περιοχή του Καστελόριζου είναι που δημιουργεί την ένταση με την Τουρκία. Επίσης στάθηκε και στα κοιτάσματα που θέλει να βάλει «χέρι» το Τουρκολιβικό μνημόνιο.

Επίσης τόνισε ότι υπάρχουν αρκετές περιοχές ακόμη που η έρευνα μπορεί να αποκαλύψει νέα κοιτάσματα στην ενδοχώρα.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69