tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δράση για την εξάλειψη της γυναικείας κακοποίησης πραγματοποιήθηκε στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών που καθιερώθηκε να τιμάται στις 25 Νοεμβρίου κάθε έτους, ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» πραγματοποίησε δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης στην πλατεία Δημαρχείου στην Βέροια.

Εκπρόσωποι και μέλη του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», σε συνεργασία με το μαθητές από το Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας, το Γ’ Εσπερινό ΕΠΑΛ Βέροιας, το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας, το ΕΝΕΕΓΥΛ Βέροιας και το  «Α21» - Οργάνωση από τη Θεσσαλονίκη, κατά του trafficking (εμπορία ανθρώπων), κατέκλισαν την πλατεία για να διατρανώσουν το μήνυμα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας Συρμούλα Τζήμα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Αθανάσιος Αλατζόγλου, η πρόεδρος του Εράσμου Γιούλη Φωστηροπούλου, η εκπρόσωπος των προγραμμάτων ενημέρωσης της οργάνωσης Α21 Μαγδαληνή Ζαφειρίου, ο διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Νίκος Ουσουλτζόγλου, ο διευθυντής του ΕΝΕΓΥΛ Κυριάκος Παπαγεωργίου και η Διευθύντρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Βέροιας Σοφία Καλογερίδου.

Τα μέλη του Έρασμου και της Οργάνωσης Α21 μοίρασαν στους περαστικούς πολίτες έντυπο ενημερωτικό υλικό, ενώ οι μαθητές συμμετείχαν στην δράση έχοντας βάψει τα χέρια τους με κόκκινο χρώμα, το χρώμα του αίματος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργία Μπατσαρά, η Μίνα Λέκκα από το γραφείο του Δημάρχου Βέροιας, η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευθυμία Γώτη, η υπεύθυνη του τμήματος ταυτοποίησης θεμάτων και ποινικής δίωξης διακινητών της Α21 Νίκη Ηλιού, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής μας.

View this gallery on Flickr

Ενημερωτικά…

Ο «Έρασμος» διατηρεί δομή προστασίας και αποκατάστασης κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους λειτουργώντας Ξενώνα Βραχείας Διαμονής στο κέντρο της Βέροιας, ως ένα ασφαλές καταφύγιο τρίμηνης φιλοξενίας (με προοπτική παράτασης ανάλογα με  την κρισιμότητα κάθε περιστατικού και την πορεία αποκατάστασης). Προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ στέγη, σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παρέχοντας ταυτόχρονα, εντός συστηματικού θεραπευτικού πλαισίου, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης από την επιστημονική ομάδα εργαζομένων του Συλλόγου (ψυχολόγους & Κοινωνική Λειτουργό) όπως και νομική βοήθεια, με τη συνεργασία έγκριτων νομικών – εθελοντών της δομής. 

Η γραμμή 24ωρης υποστήριξης του «Έρασμου» 23310-74073 είναι στη διάθεση κάθε γυναίκας που βιώνει βία και κακοποίηση, όπως και κάθε ανθρώπου που θέλει να καταγγείλει ανάλογα περιστατικά. Η επιστημονική ομάδα (ψυχολόγος – Κοινωνική Λειτουργός) πραγματοποιεί καθημερινά στα γραφεία μας, (Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 – 14.00) Μ. Αλεξάνδρου 17, ή μέσω διαδικτύου, τηλεφώνου και email (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής, κατόπιν ραντεβού.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69