tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επιτυχής η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διασωστών Άγριας Ζωής στη Βέροια

Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή 75 Εθελοντών Διασωστών Άγριας Ζωής, μελών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ολοκληρώθηκε η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διασωστών Άγριας Ζωής.

Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, από Παρασκευή 28 έως και Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, με την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου και την θερμή υποστήριξη του Δήμου Βέροιας.

Οι εκπαιδευμένοι εθελοντές Πρόσκοποι - Διασώστες Άγριας Ζωής, συγκεντρώθηκαν από πολλά μέρη της χώρας (28 πόλεις) με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, την εκπαίδευση και την αύξηση της αποτελεσματικότητας της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μεταξύ άλλων εκπαιδευτική επίσκεψη και προσφορά εθελοντικής εργασίας στην ΜΚΟ Δράση για την Άγρια Ζωή στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Επίσης υλοποιήθηκαν εργαστήρια βιωματικών τεχνικών και δεξιοτήτων.

Η Συνάντηση ήταν ενταγμένη στην «Οικονομική Υποστήριξη Εξωστρεφών Δράσεων 2022» του Χ.Π. Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2022 που υλοποιεί το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Δήμος Βέροιας και η Περιφερειακή Εφορεία Κεντρικής Μακεδονίας πρόσφεραν απλόχερα την Βεροιώτικη φιλοξενία και συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης ΠΟΔΑΖ.

diasostes agrion zoon2

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας και την χαιρέτησαν ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Άγγελος Τόλκας, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοριατζίδης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ./ΣΕΠ Παναγιώτης Μανασής με τον Περιφερειακό Έφορο Κ. Μακεδονίας Χρήστο Καναρόπουλο να καλοσωρίζει τους καλεσμένους και τους συμμετέχοντες στη Βέροια, υπογραμμίζοντας την τιμή της επιλογής της Κεντρικής Μακεδονίας για την πραγματοποίηση της 1ης Συνάντησης της ΠΟΔΑΖ.

Στην όμορφη εκδήλωση, η οποία άνοιξε με παραδοσιακούς χορούς της Βέροιας από χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων και την παρουσίασε ο Αρχηγός του 3ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας Ευάγγελος Παπαχαράλαμπους, επικεφαλής της Οργανωτικής Ομάδας για την υποστήριξη της Συνάντησης, ο Έφορος Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος Θόδωρος Μπένος - Πάλμερ παρουσίασε συνοπτικά το πλαίσιο λειτουργίας της Π.Ο.Δ.Α.Ζ. και τις δράσεις που έχει αναπτύξει από τη δημιουργία της καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν στην προστασία περιβάλλοντος αλλά και στην επιμόρφωση των στελεχών που συμμετέχουν. 

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοριατζίδη, την Περιφέρεια και τους Προσκόπους της Βέροιας για την συμβολή τους στην υλοποίηση της Συνάντησης απονέμοντας, μάλιστα, σχετικές αναμνηστικές πλακέτες.

Προβλήθηκαν video για τις ομορφιές της Βέροιας και για τις δραστηριότητες της ΠΟΔΑΖ.

Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η στιγμή της απονομής της ύψιστης διάκρισης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, αυτής του Αργυρού Φοίνικα, στον διατελέσαντα Περιφερειακό Έφορο Ημαθίας και Τοπικό Έφορο Βέροιας κ. Κωνσταντίνο Ταμπακόπουλο, έναν εξαίρετο Πρόσκοπο που χαρακτηρίστηκε στην μακροχρόνια προσκοπική διαδρομή του από ήθος, συνέπεια και πίστη στην πραγμάτωση των Ιδανικών και των Αξιών που πρεσβεύει ο Προσκοπισμός. Την απονομή έκανε ο Μόνιμος Βοηθός Γενικός Έφορος Αθανάσιος Ευσταθίου (Κάτοχος Αργυρού Φοίνικα) και ο Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Π. Παναγιώτης Μανασής ενώ το απόσπασμα πρακτικού της Απόφασης του Σ.Ε.Π. ανέγνωσε ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Κ. Μακεδονίας Ανέστης Παντελίδης.

Στην τελετή έναρξης, εκτός από τους προαναφερθέντες, παρέστησαν ο Παν. Αρχιμ. Καλλίνικος Λιμνιώτης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, οι Aντιδήμαρχοι κα Γεωργία Μπατσαρά και οι κ.κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας κ. Δημήτρης Πυρινός, ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Ρίζος, οι Αναπληρωτές Έφοροι της Εφορείας Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος της Γ.Ε. Αθηνά Τσεκούρα και Ίππαρχος Στάβαρης, οι Έφοροι της της ΠΕΚΕΜ Ματθαίος Πιστοφίδης, Χρήστος Τομπουλίδης και Νίκος Αυτζής, ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας Νίκος Ουσουτζόγλου, κ.α.

Την Οργανωτική Επιτροπή της Συνάντησης αποτελούσαν οι: Ανέστης Παντελίδης, Νίκος Αυτζής, Μαρία Γκασνάκη, Ευάγγελος Ουσουτζόγλου, Μίνα Πάπαρη, Έφη Τσιάμη και Στέλλα Δανδέλη.

Η βραδιά έκλεισε με δείπνο που παρέθεσε η Περιφερειακή Εφορεία Κ. Μακεδονίας σε γνωστό Ξενοδοχείο της πόλης.

Τέλος, η Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής συνιστά μια καινοτόμο πρωτοβουλία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για την δημιουργία Πανελληνίου Δικτύου Εθελοντών Διασωστών Άγριας Ζωής (wildlife) συνεπίκουρο των φορέων Διάσωσης και Περίθαλψης στην χώρα μας. Περισσότερες πληροφορίας μπορείτε να βρείτε εδώ: www.wildliferescuescout.gr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69