Koronas ban

vorgia ban2023

kalas2023

tsakiridis ban july21

ena animation

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

protonio ban egraf

ΚΟΥΚΟΥΤΕΓΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

 didactica

access ban20

Δικαίωση μετά από εννιά χρόνια για το Ε.Σ.Ε.Π.Α.

Δικαίωση μετά από εννιά χρόνια για το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών – Αναδασωτών, το οποίο βρέθηκε να κατηγορείται από ανώνυμες καταγγελίες και τελικώς η Δικαιοσύνη αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες. Ειδικότερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με βούλευμά του στις 11 Μαΐου αποφάσισε ότι δεν προκύπτουν καν ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων.

«Μετά από 9 χρόνια αποδείχθηκε ότι ούτε κλέφτες ήμασταν ούτε απατεώνες, ούτε εμπρηστές, ούτε επικίνδυνοι άνθρωποι για την δημόσια ασφάλεια, ούτε εγκληματίες, ούτε τίποτα απολύτως», δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΕΠΑ κ. Νικόλαος Σαχινίδης.

«Τεράστιες ζημίες για το ΕΣΕΠΑ»

Ο ίδιος επισημαίνει ακόμη ότι στα 9 χρόνια που τράβηξε αυτή η υπόθεση το ΕΣΕΠΑ έπαθε τεράστιες ζημιές. Τα οχήματα έμειναν σε ακινησία και αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν. «Το 2013 ξεκίνησε η διάλυση της μεγαλύτερη εθελοντικής οργάνωσης για τη δασοπυρόσβεση της χώρας και καταστράφηκαν οι υποδομές της. Το ΕΣΕΠΑ κατηγορήθηκε, εκτός των άλλων, ως εγκληματική οργάνωση, έπειτα από κακόβουλες ανώνυμες καταγγελίες. Η Δικαιοσύνη το παραδίδει σήμερα πάλλευκο, αλλά δυστυχώς η ζημιά έχει γίνει. Όλες οι κατηγορίες κατέπεσαν, αλλά η μεγάλη αυτή εθελοντική οργάνωση της χώρας, δυστυχώς δεν υπάρχει όπως τη γνωρίζαμε. Οκτώ χρόνια μετά τις θορυβώδεις ανακοινώσεις των αρχών -ότι υφίστατο «εγκληματική οργάνωση που είχε καταχρασθεί 2.500.000 Ευρώ » που έβαζε φωτιές και εκβίαζε δημάρχους- η Δικαιοσύνη αποδίδει πάλλευκη στην κοινωνία την Εθελοντική Οργάνωση Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών-Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ)», υπογραμμίζει ο κ. Σαχινίδης.

«Ζητάμε από κρατικές υπηρεσίες να μας ζητήσουν συγνώμη δημόσια και αν δεν το κάνουν, θα πληρώσει γι’ αυτό το ελληνικό δημόσιο. Θα πάμε μέχρι και την ΕΕ και σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και σχετικά με όλα τα τερατουργήματα που έχουν πράξει υπηρεσίες του κράτους εναντίον μας, όπως συνακροάσεις παρακολουθήσεις και πολλά άλλα, ικανοποιώντας ενδεχομένως κάποιους συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επισημαίνει ο κ. Σαχινίδης. «Οι ανώνυμες καταγγελίες είχαν και μάρτυρες με κουκούλες, αλλά τελικώς ανεδείχθησαν ψεύτες και τους έβγαλαν τις κουκούλες».

Κανένα στοιχείο, ούτε καν ενδείξεις ενοχής

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα: «Η δικογραφία σχηματίστηκε κατόπιν υποβολής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης το έτος 2013 από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Στοιχείων της ΔΑΘ (Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης) ανώνυμης καταγγελίας που αφορούσε τη φερόμενη διάπραξη αξιόποινων πράξεων από το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών-Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ), πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οποίου τύγχανε ο Σαχινίδης Νικόλαος του Γεωργίου, μέλος του η σύζυγός του Κωστίδου Παρθένα του Θεόφιλου και ταμίας ο Φτιάκας Νικόλαος του Δημητρίου…».

Και τελικώς το βούλευμα αναφέρει πως δεν υπάρχουν ούτε καν ενδείξεις ενοχής, γράφοντας τα εξής: «από τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά την προηγηθείσα προκαταρκτική εξέταση και την κύρια ανάκριση, και δη από τις καταθέσεις των μαρτύρων, τα έγγραφα της δικογραφίας, σε συνδυασμό με τις χωρίς όρκο καταθέσεις των κατηγορουμένων που λήφθηκαν κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, προέκυψαν τα πραγματικά περιστατικά τα οποία λεπτομερώς εκτίθενται στην παραπάνω εισαγγελική πρόταση στις ορθές και νόμιμες σκέψεις της οποίας και το Συμβούλιο αναφέρεται προς αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων. Συγκεκριμένα, δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων για τις αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις».

Μάλιστα, για κατηγορία δήθεν εμπρησμού, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποκάλυψε πως «από κανένα σημείο δεν εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο Νικόλαος Σαχινίδης έδωσε εντολή να τεθεί η πυρκαγιά». Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της έρευνας εξετάστηκαν δεκάδες δήμαρχοι. Η έλλειψη ενδείξεων για την παραπομπή των κατηγορουμένων ενισχύθηκε και από τις πράξεις αρχειοθέτησης του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας και του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που είχε επεξεργαστεί παρόμοιες ανώνυμες καταγγελίες».

Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Γεωργοί, Αιτήσεις Gov/ΕΣΠΑ, Πληρωμές Λογαριασμών & άλλες υπηρεσίες

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/90511-smarteching-butcher-voucher

100% Ελληνικά χειροποίητα κοσμήματα!

kyriazis

methodos orizontio

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69